Orman yangını 4 evi kül etti

    Balıkesir'de dünden bu yana etkili olan orman yangınından en çok Kepsut'a bağlı Sarıçayır köyü etkilendi. Köydeki 4 ev kullanılamaz hale gelirken, yangın sırasında şans eseri köyde bulunmayan Musa Mercan, küle dönen evini çaresizlik içinde inceledi. Balıkesir'in Kepsut ilçesinde dün başlayan ve gece boyunca süren orman yangınında bin hektardan fazla alan küle döndü. Yangının etkili olduğu Kepsut'a bağlı Sarıçayır ve Ovacık köylerinde bazı evler yandı.

   Dün akşam saatlerinde boşaltıldığı için herhangi bir can kaybının yaşanmadığı 21 haneli Sarıçayır'da 4 ev tamamen yandı. Musa Mercan, köy meydanındaki evinin son halini görünce şok yaşadı. Evinin yangında tamamen kül olduğunu gören Mercan, çaresiz kaldığını belirterek, "Gece başlayan orman yangını büyüyüp köye sıçramış. Sonra da ev yanmış. Ben zaten dün burada değildim. Jandarma gelip köyde yaşayanları çıkarmış. Sabah tekrar köye geldik, durum ortada.

   Evin girişi ağaçtan yapılmıştı, tamamen yanmış" dedi. Yetkililerden bir isteğinin olup olmadığı sorulan Mercan, "Durum ortada, ne diyeyim?" şeklinde konuştu. Sarıçayır sakinlerinden Adnan Elçi ise köyün büyük bir tehlike atlattığını söyledi. Kendi evinin yangından etkilenmediğini kaydeden Elçi, "Ormanlar, dağ her yer yandı. En son köye geldi, 4 ev yandı burada. Benim evim kurtuldu. Akşam yangını gördük, ben çıkmayacaktım köyden. Jandarma gelip bizi uzaklaştırdı" dedi. Köyde zarar gören evlerin sahiplerinin Balıkesir il merkezinde yaşadıkları ve belli dönemlerde geldikleri belirtildi. Yangında küle dönen evlerden halen duman çıktığı görüldü.

   Öte yandan yangında Sarıçayır Köy Mezarlığı da zarar gördü. Mezar taşlarının tamamen siyaha bulandığı ve küllerin bulunduğu mezarlıkta yanan ağaçlar dikkat çekti. Mezar taşlarındaki isimler de okunmaz hale gelirken, köyde bulunan elektrik direkleri zarar gördü. Sarıçayır köyü mevkiindeki yangına müdahale eden ekiplere Tilkicik köyünde yaşayan Bayram Akbulut da çay ve su servisinde bulundu. Yolun kenarında semaverde çay demleyen ve işçilere yardımcı olmaya çalışan Akbulut, yangının çok hızlı şekilde ilerlediğini, büyük korku yaşadıklarını söyledi.