Eboue’den çarpıcı itiraflar

   Emmanuel Eboue, eski takımı Arsenal’in internet sitesine çarpıcı itiraflarda bulundu. Fildişi Sahilli oyuncu İngiliz kulübüne hâlâ aşık olduğunu söyledi.

   Bu hafta sonu Arsenal’in sahasında Galatasaray’ın da katılımıyla düzenlenecek olan Emirates Cup’ta eski takımına karşı mücadele etmeyi sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Eboue, “Arsenal’e hala aşığım” dedi.

6 yılını Kuzey Londra takımında geçiren Fildişili savunma oyuncusu, çalışkan kişiliği ve yüksek performansıyla Arsenal taraftarlarının gönlünde taht kurmuştu. 2 yıl önce Galatasaray’a transfer olan 30 yaşındaki Eboue verdiği demeçte, “Şu an Galatasaray kulübünün oyuncusuyum fakat hala Arsenal’e aşığım, her maçını izliyorum” ifadesini kullandı. Resmi maç programından bahseden Eboue, eski takım arkadaşlarından Bacary Sagna ve Abou Diaby ile hala düzenli olarak görüştüğünü belirterek, "Zaman zaman Arsen Wenger’le konuşuyorum" diye konuştu.

"ASLA UNUTMAYACAĞIM"

“Arsenal ile ilgili bütün haberleri takip ediyorum çünkü Arsenal taraftarıyım. Şu an Galatasaray’ın oyuncusuyum fakat hala Arsenal’e aşığım” diyen Eboue, “Arsenal’de geçirdiğim süre boyunca bana hep iyi davrandılar, kimseyle en ufak bir tartışma bile yaşamadım. Tek kötü hatıram Wigan Athletic’e karşı oynadığımız maçtı ama futbolcu olarak böyle zamanlara hazır olunması gerekir. Arsenal’i ve taraftarlarını asla unutmayacağım, onlarla karşılaşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum” şeklinde konuştu.

Emirates Kupası’nda oynayacaklarını nasıl öğrendiğini anlatan Eboue, “Tatildeydim ve arkadaşlarımdan birisi beni aradı. ’Manu Emirates Cup’ta Arsenal’e karşı oynayacağınızı biliyor musun?’ diye sordu. İnanamadım! Eski takım arkadaşlarımı, hocalarımı ve tabi ki taraftarları görmek için sabırsızlanıyorum. Onlar benim için çok güzel şeyler yaptı. Benim için çok güzel bir deneyim olacak" açıklamasında bulundu.