Altay'da yeni kriz

Altay'ın önceki başkanı Ömer Hızlıok ve 74'üncü dönemde görev yapan tüm yöneticilerin hesaplarda usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle Disiplin Kurulu’na sevkedilmesinden sonra, disiplin kurulu başkanıyken üyelikten düşürülen Levent Köstem ile başkan Niyazi Konuşmaz arasında polemik başladı.

Niyazi Konuşmaz başkanlığındaki yeni yönetim, Kulüp Doktoru ve Disiplin Kurulu Başkanı Levent Köstem’in, iki yıl önce gönderdiği istifa dilekçesini yürürlüğe koyarak kulüp üyeliğini ve disiplin kurulu başkanlığını düşürdü.

Köstem’in yerine Disiplin Kurulu’na yedek üye Sadettin Ünlü getirildi. Köstem, Başkan Niyazi Konuşmaz, 2'nci Başkan Aslan Savaşan ve eski Başkan Melih Tandoğan hakkında 29 Haziran’da yapılan kongre öncesi savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı.

Disiplin Kurulu Başkanlığı düşürülen Köstem, "Bu isimler, önceki dönemde 2 milyon TL’nin üzerinde naylon faturayla kulübü zarara uğrattı. Haklarında suç duyurusunda bulunduğum için bu kararı aldılar. Hızlıok döneminde bana sorulmadan kulübe doktor atandığı için istifa etmiş ama yönetimin ricasıyla görevime dönmüştüm. Bunlar da istifa mektubumu bulup, yürürlüğe koymuşlar" dedi.

Altay’a 25 yıl külüp doktoru olarak karşılıksız hizmet ettiğini söyleyen Levent Köstem, şöyle konuştu:

"Kendilerine bakmadan Ömer Hızlıok’u kulüpten atmaya çalışıyorlar. Savcılık, şikayetim nedeniyle dava açarsa üyelikleri düşer. Tüm belgeler elimde. Beni istemeyeni ben de istemem. Futbolcu simsarı değil hekimim. Niyazi Konuşmaz’ın başkan olduğu yerde zaten söze gerek yok. Gün olur devran döner."

Melih Tandoğan dönemiyle ilgili davanın devam ettiğini belirten Konuşmaz ise, "Alnımız açık" dedi.

Konuşmaz, Köstem’in şikayetini "şahsi mesele" olarak nitelendirirken şunları söyledi:

"Suç duyurusu bana ulaştı. İfadeye çağrılırsam giderim. Kulübe verdiklerim ortada. Altay, kimsenin rant sağlayacağı bir kapı değil. Kendisini kulüp doktoru olarak kabul etmediğimiz için böyle yapıyor. Altay sayesinde bir yere gelenlerin hırsı üzücü. Burası hayır kurumu değil. Resmi olarak 1 değil, 2 kere istifa etmiş. Biz de istifasını yürürlüğe koyduk. Hesaplarla ilgili incelemeleri sürdürüyoruz."

Ergin KARATAŞ/İZMİR, (DHA)