Yanal, karşılaşmayı değerlendirdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Red Bull Salzburg karşılaşmasını değerlendirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Avusturya’nın Red Bull Salzburg takımıyla 1-1 berabere kaldı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 4 haftalık sürecin ardından sahaya çıktıklarını söyleyerek, “Yeni başlıyoruz. Son 30 dakikadaki oyunun zamanını uzatmalıyız. İlerleyen haftalarda bunu gerçekleştireceğiz. İlk devreyi oynadık, ikinci devreyi Kadıköy’de oynayacağız. Fenerbahçe yoluna devam edecektir. Son 30 dakikadaki oyunu daha yüksek dakikalara çıkarıp yolumuzda devam edeceğiz. Sadece 4 haftadır birlikteyiz. Sow 2 haftadır bizimle beraber, Kuyt 3 haftadır, Yobo ve Raul 3 haftadır bizimler beraberler. Çok disiplinli, geçen seneden oturmuş bir kadroya sahip bir takımla oynadık” dedi.

Daha iyi olacaklarının altını çizen Ersun Yanal, “Oyunu kontrol etmek ve kontrollü bir şekilde oynamak istedik, rezervleri saklamak planlı bir şekilde gitti. Her geçen gün daha iyi olacağız; tarih veremem ama çok daha iyi olcağız” diye konuştu.

Kadro seçimi ile ilgili soruya Yanal, “Dörtlü orta saha tercih ettik, rakibin pozisyonuna göre plan yaptık. Alper oyundan çıkana kadar benim istediğim ritmi yerine getirdi. Rakibi izledik, disiplinli ve sistemli bir takım. Biz de tecrübeli ve iyi bir takımız. İki devreli bir maçın ilk devresi bitti, Kadıköy’de gerekeni alacağız, almalıyız” yanıtını verdi.

Fenerbahçe’nin her maçı kazanabilecek kapasiteye ve kaliteye sahip olduğunun altını çizen Ersun Yanal, “Fenerbahçe kazanma arzusunu sahaya koyduğunda her maçı kazanabilir. İstediğimiz sistemi oynayabilecek karakterde oyuncularımız var. Kadıköy’de bunu gösterecekler. Şampiyonlar Ligi’ne kalmak istiyoruz ve Şampiyonlar Ligi’ne de kalacağız” şeklinde konuştu.

Sarı-lacivertlilerin son dakikalarda penaltıdan golünü kaydeden Brezilyalı oyuncu Cristian Baroni’ye gol sonrası sevincinin sorulması üzerine, “Bu sevinci iki kişiye armağan ediyorum. Birincisi, oğlum 5 yaşına girdi ve oğluma gol atacağımı söylemiştim. İkincisi ise Brezilya’da rahatsız olan bir arkadaşım var, kendisi hastanede, bu golü önce oğluma sonra arkadaşıma armağan ediyorum. Fenerbahçe’yi çok seviyorum ve aynı zamanda tüm Fenerbahçelilere armağan ediyorum" açıklamasında bulundu.

Maçın zor geçtiğini ifade eden Cristian, "İlk yarıda rakip hızlı hücum oyuncuları ile etkili oldu. İkinci yarıda ise kendi oyunumuzu oynamaya başladık ve maçın sonlarına doğru topa sahip olmaya ve oyunu domine etmeyi başardık. Artık Kadikoy’de ne yapmamız gerektiğini göstereceğiz" dedi.

Salzburg Teknik Direktörü Roger Schmidt ise alınan skordan dolayı üzüntülü olduğunu ifade ederek, “Çok pozisyona girdik, beceremedik, atamadık. Fenerbahçe 2 pozisyona girdi, ilkinde kalecimiz müthiş kurtardı. Tabii ki ben ve oyuncularım önümüzdeki maça umutla bakıyoruz. Biliyoruz ki Fenerbahçe evinde çok güçlü bir takım ve bizim için çok zorlu bir deplasman olacak ama gördük ki bugün defansımız çok iyi oynadı ve fazla pozisyon vermedi. Bu nedenle İstanbul’daki maça ümitli bakıyorum” ifadelerini kullandı.