MİT uyardı, İpsala'da 23 kilo eroin ele geçirildi

 MİT Edirne Bölge Başkanlığı, İpsala Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a çıkış yapacak bir otomobilde uyuşturucu taşındığı bilgisi üzerine gümrük ekiplerini bilgilendirdi. Ekiplerin Yunanistan'a çıkış yapacak lüks bir otomobilde yaptıkları aramada, tabana yapılan özel bölmede 23 kilo 234 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu ile ilgili Arnavut uyruklu otomobil sürücüsü S.M. ile arkadaşı E.Ç. gözaltına alındı.

İpsala Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacak bir otomobilde uyuşturucu olduğu bilgisi üzerine aracı takibe alan MİT, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki İpsala Gümrük Müdürlüğü’nü uyardı. Yunanistan’a çıkış yapmak için sınır kapasına gelen Arnavut uyruklu S.M.’nin kullandığı lüks otomobil X-Ray taramasından geçirildi. Farklı yoğunluk tespit edilmesi üzerine otomobil arama hangarına çekildi. Burada özel eğitimli narkotik köpeği Tina’nın da katıldığı aramalarda otomobilin arka koltuk önündeki tabanına özel bir bölge yapıldığı belirlendi. Gümrük ekiplerince açılan özel bölmede ise 44 paket içerisinde 23 kilo 234 gram eroin bulundu.

Uyuşturucu ile ilgili olarak sürücü S.M. ile yanındaki arkadaşı S.Ç. gözaltına alındı. Ele geçirilen eroinin piyasa değerinin 1 milyon 400 bin lira olduğu belirtildi. Soruşturma sürüyor.