Urla'daki dereler ıslah edilecek

İZSU, Urla’nın Tabaklar Deresi ile Bozyaka dereleri ıslah edilecek. Çalışmalar kapsamında korkuluk yapılarak güvenli hale getirilen derelerdeki taşkınlar da önlenecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda sıkıntı yaratan derelerde ıslah programını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında dere tabanları betonlanıyor, yan duvarları yükseltilerek korkuluk takılıyor. Böylelikle dereler yaya ve araçlar için de güvenli hale getirilmiş oluyor. Urla’nın Tabaklar Deresi’nde ıslah çalışmalarına başlayacak olan İZSU, son olarak Urla’nın Denizli Mahallesi’nden geçen Bozyaka Deresi için de ihale sürecini tamamladı, çalışmalara başladı.

Denizli Mahallesi’nden başlayan imalatlar, Yalı Caddesi deniz kenarından devam edip 44 Sokak, Mehmet Ali Aygüven Caddesi, 51 Sokak, Harbiye Caddesi ve 16/4 Sokak’tan geçerek 16/3 Sokak Genç Emekçiler Sitesi’nin güneyinde sona erecek. Mehmet Ali Aygüven Caddesi’nde başlayan dere yan kolu ıslahı ise 44 ve 42 sokaklar boyunca devam edecek ve 43 Sokak’ta son bulacak. Derenin 2 kilometrelik bölümünde yapılacak ıslah çalışmaları kapsamında ayrıca, yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşenecek. 1 milyon 317 bin liraya mal olacak çalışmalar 6 ayda tamamlanacak. Konutların olduğu bölgelerde dere kenarlarına korkuluk yapılacak. İZSU, Urla Tabaklar Deresi’nin sahil kısmından kaynağına doğru 760 metre, kaynağından itibaren de 770 metre olmak üzere toplam 1530 metrelik bölümündeki ıslah çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde başlıyor. İki derenin ıslah edilmesiyle birlikte yağışlarda yaşanan taşkınlar sona erecek, dereler düzenli ve güvenilir hale getirilecek.