Türk jetleri keşif uçuşlarını sürdürüyor

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan Türk savaş uçakları, terör örgütü PKK kamplarının yoğunlukta olduğu Kuzey Irak ile iç savaşın devam ettiği Suriye’nin sınır hattında keşif uçuşlarını sürdürüyor.

Hafta içi, Suriye-Türkiye sınırında PYD ve El Nusra arasında çıkan çatışmaların devam etmesi üzerine sınır hattında keşif uçuşlarını arttıran Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gözdesi F-16 savaş uçakları, Kuzey Irak’ta bulunan PKK kampları üzerinde de keşif uçuşlarını sürdürüyor. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Ortadoğu’ya bakan en büyük ve en önemli askeri havaalanı olan Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü hareketli günler yaşıyor. 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nın, Suriye’deki gelişmeler ve Kuzey Irak’ta bulunan PKK kamplarından dolayı kırmızı alarma geçtiği belirtildi. Savaş uçakları, her gün bu bölgeler üzerinde keşif uçuşu yaparak hem istihbarat sağlıyor, hem de taraflara gözdağı veriyor.

PKK HAREKETLİLİĞİ KEŞİF UÇUŞLARI İLE GÖZETİLİYOR

Önceki gün Diyarbakır’dan havalanan F-16 savaş uçakları, sınırı geçerek Kuzey Irak’ta bulunan PKK kampları üzerinde keşif uçuşu yaptı. Keşif uçuşlarının özellikle sınır dışına çıkan PKK’lıların yoğunlukta bulunduğu Metina, Hakurk, Haftanin ve Zap kampları üzerinde gerçekleştiği bildirildi. Yapılan keşif uçuşlarının çekilen PKK’lıların hareketlerini gözleme amaçlı olduğu açıklanırken, havalanan uçakların yaklaşık 2 saat uçuş yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde üslerine geri döndükleri bildirildi.