Termometreler 42 dereceyi gösterdi

Manisa’da 42 dereceyi bulan sıcaklardan bunalan Manisa Otobüs Terminali esnafı, ıslattıkları havluları başlarına koyarak serinlemeye çalıştı.

Tüm Türkiye’de artan hava sıcaklıkları Manisa’da da etkisini gösterdi. 42 dereceyi bulan sıcaktan kendisini korumak isteyen Manisa Otobüs Terminali esnafı, ıslattıkları havluları dolapta beklettikten sonra başlarına dolayarak serinlemeye çalıştı. Kendilerini korumak için başka bir çare bulamadıklarını belirten garaj esnaflarından Muhammet Gül, "Kömür ateşinde kokoreç yapıyoruz. Hem kömür ateşi hem de Ramazan dolayısıyla oruçlu olduğumuz için böyle bir çözüm bulduk" dedi.

Manisa Belediyesi tarafından başlatılan ’Haydi Çocuklar Havuza’ projesi de sıcak havalar nedeniyle çocukların akınına uğradı. Sıcaktan bunalan çocuklar bazı okulların bahçelerine kurulan yüzme havuzlarına akın etti. Cami çevresinde ve Emekliler Parkı’nda ise her gün yüzlerce kişi ağaç altlarında uzanarak iftar saatinin gelmesini bekliyor. Namaz vakitlerinde camiye gidip namazlarını kılan vatandaşlar, namaz sonrası ağaç altlarında serinlemeye çalışıyor. Üzerinde namaz kılınan hasırları çimlere seren vatandaşlar, yoldan gelip geçen vatandaşların meraklı bakışlarına aldırmadan uyuyor.

(İHA)