Koç’tan "Sarıgül" değerlendirmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığına ilişkin açıklama yaptı.

Koç, "Öncelikle kendisinin bir konumlandırma yapması gerekiyor, bir değerlendirme yapması gerekiyor. Boş atışlarla bunlar olmaz. Siyaset günü geldiğinde objektif tavır gerektirir, duruş gerektirir ve onun arkasında da söylem gerektirir. Böyle kırmızı, yeşil, sarı trafik lambası gibi olursanız ne tarafa bakacağınızı şaşırırsınız" dedi.

Koç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Mustafa Sarıgül ve yerel seçimlerdeki adaylara ilişkin sorusunu yanıtladı. Koç, "5 kişilik bir komisyonumuz çalışıyor zaten. Bu her il kendine özel. Mustafa Bey de adı geçen arkadaşlarımızdan bir tanesi. CHP 2 Eylül’e kadar adaylık süresini uzattı. Çok sayıda başvuru var. Bunlar içerisinde tüm üyelerimizle eğilim yoklaması yanında nüfusu 100 bini aşan yerlerde bağımsız birbirine çapraz olarak kontrol eden kamuoyu anketleri ve bunlardan sonra da aday belirlenmesi. Belediye Meclis üyeliklerinde de bu şekilde çok sayıda müracaat olan yerlerde fermuar yöntemi.Tepeden inme aday belirleme döneminin kapandığını söyledik. CHP açık oynuyor. CHP demokratik süreçleri çalıştırmaya gayret ediyor. Diğer tarafta kapalı, küçük bir iki ipuçları ondan sonra büyük reis ne derse o, İzmir’de o, Ankara’da o, gökten zembille aday düşüyor oraya. Biz de katılımcılığı istiyoruz. Niyeti olanlar başvuracak. Sarıgül konusuna gelince öncelikle kendisinin bir konumlandırma yapması gerekiyor, bir değerlendirme yapması gerekiyor. Boş atışlarla bunlar olmaz. Siyaset günü geldiğinde objektif tavır gerektirir, duruş gerektirir ve onun arkasında da söylem gerektirir. Böyle kırmızı, yeşil, sarı trafik lambası gibi olursanız ne tarafa bakacağınızı şaşırırsınız” dedi.