KESK üyeleri yürüyüş düzenledi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), kamu çalışanlarının toplu sözleşme görüşmelerin yapıldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüyüş düzenledi.

Milli Kütüphane önünde toplanan KESK üyesi kamu çalışanları, "Yaşasın insanca bir yaşam mücadelemiz", "Zafer direnen emekçinin olacak" gibi sloganlar atarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüyüşe geçti. Bakanlık önüne gelen grup adına KESK Başkanı Lami Özgen bir açıklama yaptı.

Özgen, aileleriyle birlikte 15 milyonu aşan kamu emekçilerinin beklentilerin bugüne kadar boşa çıkarıldığını vurgulayarak "Bugüne kadar toplu sözleşme görüşmeleri, kamu emekçilerinin talepleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir şekilde gerçekleşti. Haklar, talepler yok sayıldı" dedi.

Kamu emekçilerinin reel ücretlerinin son 10 yılda yüzde 30 eridiğini iddia eden Özgen, KESK’in kamu emekçilerinin taleplerini temel almaya, sadece toplu görüşme masasında değil bulunduğu her yerde tüm kamu emekçilerinin taleplerini ısrarla takipçi olmaya devam edeceğini söyledi.

KESK’in eylemine Emekli- Sen üyeleri ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar da destek verdi. Yapılan açıklamanın ardından Özgen ve beraberindeki heyet, görüşmelere katılmak üzere Bakanlığa girdi.