Afyon'da vekille tartışan müdürün yeri değişti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun verdiği iftar yemeğine katılan AK Parti Afyokarahisar Milletvekili Halil Ürün'le park yeri yüzünden tartışan Şuhut İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Sadık Semerci, geçen salı günü görevinden alınarak il merkezine çekildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 25 Temmuz Perşembe günü memleketi Şuhut'ta iftar yemeği verdi. Yemeğe, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban, Şuhut Belediye Başkanı AK Partili Recep Bozkurt, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Milletvekili Ürün, danışmanı Taner Tükelay'ın kullandığı otomobille yemeğe geldi. İddiaya göre Tükelay, Ürün'e ait aracı, yemeğin verildiği düğün salonunun otoparkında, Bakan Eroğlu'nun makam aracının arkasına park etti. Bu sırada otoparktaki Şuhut İlçe Emniyet Müdürü Vekili Ahmet Sadık Semerci, park etmenin yasak olduğunu belirterek uyarıda bulundu. Çıkan tartışma, Halil Ürün'ün Afyonkarahisar milletvekili olduğunu söylemesiyle sona erdi. 

Tartışmanın ardından Semerci, geçen salı günü görevinden alınarak merkeze çekildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevlendirilen Semerci'nin yeni görevi konusunda bilgi verilmedi.

'TAYİNİNDE BENİM DAHLİM YOK'

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili açıklama yapılmazken, Ak Parti Milletvekili Halil Ürün yaşanan tartışmayı doğruladı. Emniyet Müdür Vekili Semerci ile kısa bir tartışma yaşadıklarını vurgulayan Ürün, "Benim yazılı ya da sözlü bir şikayetim olmadı. Semerci'nin tayininde bir dahlim yoktur" dedi.



'SÜRGÜN DEĞİL ÖDÜL'

Olay günü aracı kullanan Ürün'ün danışmanı Taner Tükelay ise, "O gün aracı ben kullanıyordum. Park yeri yüzünden tartışmamız oldu. Fakat milletvekilimiz Halil Ürün'ün Ankara ya da İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazılı veya sözlü bir şikayeti olmadı. Ağustos ayı emniyette pek çok ilde olduğu gibi Afyon'da da atama dönemidir. Afyonkarahisar'da 16 ilçe emniyet müdürünün yeri değişti. Zaten ilçeden Afyon merkeze gelmek bir polis için sürgün değil, ödüldür. Öyle sürgün olmaz. Yapılan değişiklik emniyetin tasarrufudur. Bizim şikayetimiz söz konusu değil" diye konuştu.