Bursaspor avantajı kaptı

STAT: Karadjordje


HAKEMLER: Steve McLean (6), Derek Rose (6), Alastair Mather (6)

VOJVODİNA:

12 Delac (7)

2 Radoja (6)

6 Trajkovic (6)

7 Alidovic (6)

9 Skuletic (6)

16 (Dk.60 Barıc 6)

10 Vranjes (6)

14 Oumarou (7)

18 Poletanovic (6)

17 (Dk.70 Tumbasevic 6)

22 Vulicevic (8)

23 Duric (6)

33 Lekovic (6)

BURSASPOR:

1 Frey (4)

22 Şener (6)

38 İbrahim (6)

2 Civelli (4)

3 Taiwo (4)

9 Sestak (6)

5 Belluschi (6)

6 Şamil (6)

19 (Dk.88 Murat)

17 Tuncay (4)

39 (Dk.73 Ferhat 5)

10 Batalla (6)

11 Pinto (5)

97 (Dk.85 Enes)

GOLLER: Dk.71 Vulicevic, Dk.81 Oumarou (Vojvodina) Dk.36 Batalla (p), Dk.90 Taiwo (Bursaspor)

SARI KARTLAR: Dk.33 Trajkovic, Dk.36 Duric, Dk.90 Tumbasevic (Vojvodina)

Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu ilk maçında Sırbistan'ın Vojvodina takımıyla karşı karşıya geldi. İlk yarıda Batalla'nın attığı penaltı golüyle yeşil beyazlı ekip devreye 1-0 önde girdi. İkinci yarı Vojvodina ataklarından sonuç aldı. 71'nci dakikada Vulicevic topu ağlara göndererek takımının beraberlik golünü kaydetti. 81'nci dakikada Vojvodina Oumarou ile öne geçti: 2-1.

Bursaspor cevabı 90'ncı dakikada Taiwo'nun kafa golüyle verdi: 2-2

Karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı. 

YENİLER SAHADA

Bursaspor'un yeni transferleri Frey, Civelli, Taiwo ve Şamil yeşil beyazlı forma ile ilk resmi karşılaşmasına Vojvodina karşısında çıktı. Teknik Direktör Hikmet Karaman Enes ve Okan gibi genç oyuncuları da 18 kişilik kadroda yer verdi. Enes 85'nci dakikada oyuna girerek yeşil beyazlı formayla A takımdaki ilk resmi müsabakasına çıkmış oldu. 

STEPANOV TRİBÜNDE

Bursaspor'un eski futbolcuları Milan Stepanov ve İvan Ergic yeşil beyazlı takımı Sırbistan'da yalnız bırakmadı. Taraftarların sevgilisi ve şampiyonluğun mimarlarından Ergic ile Sırp stoper Stepanov takımı otelde ziyaret ettikten sonra Vojvodina karşılaşmasını tribünden izledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursaspor'un eski teknik direktörlerinden Kemal Ömeragic de maçı izlemeye gelen isimler arasında yer aldı. 

ESKİŞEHİR'DEN YAKIN MARKAJ

Spor Toto Süper Lig'in 2013-14 sezonu ilk hafta mücadelesinde Bursaspor ile karşı karşıya gelecek olan Eskişehirspor'un teknik heyeti Vojvodina maçını izledi. Yardımcı antrenör Mutlu Topçu ve teknik heyet asistanı Gerçek Yeşilata 90 dakika boyunca not tuttu. 

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Bursaspor taraftarları Sırbistan'da da takımını yalnız bırakmadı. Otobüslerle ve uçakla gelen taraftarlar Karadjorje stadında kendilerine ayrılan tribünde 90 dakika boyunca takımını destekledi. Öte yandan sıcak hava nedeniyle susayan taraftarlara ise yetkililer tarafından sular kapakları açılarak verildi. 

'OSMANLI' YAZILI PANKART ALINMADI

Sırp polisleri Bursaspor taraftararının yanlarında getirdiği üzerinde İngilizce, 'Osmanlı' yazan pankartı saha içine almadı. Polisler UEFA yetkililerine, Osmanlı Devleti'nin 500 yıl Sırplara hükmettiğini söyleyerek böyle bir pankartın Vojvodina taraftarlarını tahrik edebileceğini söyleyerek pankartı sokmalarına izin vermedi. 

MAÇTAN DAKİKALAR

2'nci dakikada Bursaspor atağında Batalla sağ kanattan topu içeriye doğru ortaladı. Sestak topa istediği gibi vuramadı ve üstten auta gitti. 

7'nci dakikada sol kanattan Taiwo topu içeriye ortaladı o noktada Batalla kafayı vurdu top auta gitti.

28'nci dakikada Vojvodina etkili geldi. Ceza sahası derinlemesine atılan pasta Frey harika bir zamanlamayla çıktı ve topu uzaklaştırdı.

36'ncı dakikada Batalla ceza sahasına girmek isterken Duric tarafından engellendi ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Pablo Batalla topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 0-1

Karşılaşmanın ilk yarısı Bursaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

71'nci dakikada gelişen Vojvodina atağında Vulicevic sağ kanattan topu ağlara gönderdi: 1-1

81'inci dakikada Vojvodina atağında Oumarou attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi. 

90'ıncı dakikada Ferhat'ın kullandığı köşe vuruşunda Taiwo topu kafayla ağlara gönderdi: 2-2

Karşılaşma 2-2 beraberlik sonuçlandı.