Boşver Büyükşehir'i bu işi halledin!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de büyükşehir belediyesinin yapamadığı işleri, kendilerinin yaptığını, kente hizmet etmeye bundan sonra da devam edeceklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, Gümüşpala Orman Yangın Müdahale ekibiyle birlikte iftar yaptı. İftara İzmir Valisi Mustafa Toprak, bakanlık bürokratları ve çalışanlar katıldı.

Bakan Eroğlu, İzmir'de askerlik yaptığını ve dedesinin kurtuluş savaşında İzmir'de şehit düştüğünü belirterek, "İzmir'i çok seviyorum. Bizim için çok önemli. Ege'nin dünyaya açılan kapısı. Dedem burada şehit düşmüş. Buraya ne yapılsa azdır. Hükümetimiz İzmir'e, 50-60 yılda verilen önemden daha çok önem verdi. İzmir'e hükümetimiz 10 milyar lira yardım yapmış. Bu yıl sonunda 12-13 milyarı bulacak. Bakanlıklarımız muhteşem projeler yapıyorlar. Burada ciddi bir sulama yok. Beydağ Barajı'nı bitirdik. Ödemiş Ovası artık sulanıyor. Eğer bunu yapmasaydık o ova bitecekti. Küçük Menderes Havzası'na ilk kez biz el attık. Bizden önce o bölgeye bir çivi bile çakılmamış. İzmir'e 55 tane müjde verdik. 713 milyon liralık yatırım yapılacak. Bunun takipçisiyiz" dedi. İ

BAŞBAKAN: 'BOŞVER BÜYÜKŞEHİRİ' DEMİŞ

"İzmir'de bir zamanlar su sıkıntısının olduğunu belirten diyen Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"İzmir çok büyük sıkıntı çekecekti. Başbakan, 'Bu sorunu çözün' dedi. Ben de kendisine, 'Efendim bu bizim alanımıza girmiyor. Büyükşehir yapmalı' dedim. Kendisi bana, 'Boşver Büyükşehiri bu işi halledin' dedi. Gördes'ten iki metre çapında dev borularla su getirdik. Büyükşehir, 'isale hatlarını biz yapamıyoruz' dedi. Onu da biz yaptık. 35.5 kilometre yapıldı. 66 kilometre daha yapılacak. İzmir için ne yapılacaksa boynumuzun borcu. İzmir'de bin günde bin gölet projesi kapsamında bunu yapmaya azmettik. İzmir bu konuda şuanda 1'inci. 44 adet gölet ve sulaması hazır. Bizden önce 2 tane yapılmış. 2014 yılı sonuna kadar bitireceğiz. İzmir üretimin ve ihracatın lideri olacak. Gediz'i kurtarmak bizim görevimiz değil, ama ona da el atalım dedik. Katı atıkları toplayıp bertaraf etmek, içme suyu şebekesi yapmak, su arıtmak büyükşehirlerin görevi. İstanbul'da da her şeyi biz yaptık. Merkezi hükümetten bir kuruş destek almadan bunu yaptık. Büyükşehir belediyesinin yapacağı işleri biz yapıyoruz. İZBAN'ı yapamadı. Ulaştırma Bakanlığı ile ortaklaşa yaptık. İzmir'i daha da güzelleştirmek lazım. EXPO için her türlü desteyi vermeye hazırız."