Tarihi Taş Ocağında klasik müzik rüzgarı

LET’s Bodrum 10'uncu Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, klasik müzik tutkunlarının Pera Piyano Festivali’nden tanıdığı, İtalya’nın genç nesil başarılı piyanistlerinden Aldo Ragone konseriyle devam etti.

Koyunbaba Mevkisi’ndeki 2 bin 500 yıllık tarihi Taş Ocağı’nın etkileyici ortamında gerçekleşen piyano resitalini yaklaşık 300 klasik müziksever izledi. 2 saat süren konserde, eleştirmenlerce kusursuz bir yetenek olarak anılan Aldo Ragone, J.S. Bach, Simone Molinaro, Richard Wagner, Alexander Scriabin ve Fazıl Say gibi bestecilerin eserlerinden oluşan güçlü bir repertuvarla izleyicilerin karşısına çıktı.

Türkiye’de dördüncü, Gümüşlük’te ilk konserini veren Ragone, “Türk seyircisi çok sıcak, onlara bayılıyorum. Bunları kalbimden söylüyorum. Burada olmaktan ve festivalinizin bir parçası olmaktan şeref duyuyorum, çok memnunum” dedi.

Festival, 4 Ağustos’ta Fransız piyanist Pierre Reach konseriyle devam edecek.

 

Aldo Ragone kimdir?

Avrupa’nın önemli piyano okullarında eğitimini tamamlayan Piyanist Aldo Ragone, kusursuz bir yetenek olduğunda hemfikir olan büyük çağdaş piyanistlerin saygısını ve beğenisini kazanmış bir sanatçı olarak yorumlanıyor. Katıldığı dünya çapındaki yarışmalarda birçok başarıya imza atan Ragone, sekizi derece olmak üzere toplam 19 ödülle onurlandırılmış. Washington DC İtalyan Kültür Derneği tarafından sanatsal başarıları nedeniyle 'Genç Sanatçı Ödülü'ne layık görülmüş. Piyano Performansı dalında doktora derecesi sahibi olan Ragone’nin, tez konusunun Alexander Scriabin’in 10 Piyano Sonatı ve 24 Prelüd, Opus 11’in performansı olması, sanatçıyı Scriabin yorumlarında öne çıkarıyor. Scriabin’in müziğiyle özdeşleşen mutlak başarısı üzerine ünlü Rus bestecinin yeğeni Raisa Scriabine’nin davetiyle Washington DC’deki Rus Büyükelçiliği’nde Scriabin’i Anma Gününde resital vermiştir. Aldo Ragone zihnini ve ruhunu, hayatın karmaşıklığı ve güzelliğini müziğin karmaşık ve duygusal dilini kullanarak anlatmaya adamış bir sanatçı.