Yıldız oyuncu Türkiye’de

Borussia Dortmund’un Türk asıllı yıldız oyuncusu İlkay Gündoğan, Türkiye’ye geldi.

Alman milli takımının 22 yaşındaki yeteneği Borussia Dortmund’un başarılı futbolcusu İlkay Gündoğan, hem iki haftalık tatilini geçirmek hem de Almanlara Türkiye’yi tanıtmak için Türkiye’ye geldi. İlkay Gündoğan zorlu futbol sezonu öncesinde İstanbul ve İzmir’de enerji depoladı. Almanya’dan arkadaşlarıyla birlikte gelen ve Türkiye’deki tatilini ünlü Alman televizyonu ZDF’nin izleyip yayınlamasına izin veren Gündoğan, bir anlamda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in kendisine verdiği ’Kültür Elçisi’ unvanının da hakkını vermiş oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ITB Berlin Fuarı kapsamında düzenlediği basın toplantısında Borussia Dortmund’da oynayan Alman milli takımının Türk kökenli oyuncusu İlkay Gündoğan’ı Türkiye’nin fahri kültür ve turizm elçisi olarak tanıtmıştı.

Bakan Çelik, Mart ayında Almanya’ya gerçekleştirdiği ziyarette, Gündoğan’ı ’Türkiye Cumhuriyeti’nin Almanya’daki fahri kültür ve turizm elçisi’ olduğunu ifade etmiş ve futbolcunun Türkiye’ye olan sevgisiyle ve kişiliğiyle Türkiye’yi güzel bir şekilde temsil ettiğini belirtmişti. Ömer Çelik, Alman milli takımı oyuncusunun Türkiye’nin tanıtımı konusunda da güzel misyonlar üstleneceğine işaret ederek, Gündoğan’a Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı bir plaket vermişti, Gündoğan da Bakan Çelik’e Borussia Dortmund’da giydiği 8 numaralı formayı hediye etmişti.

Türk olduğu için çok gurur duyduğunu ifade eden İlkay Gündoğan, Türkiye’yi bu kez futbolcu kimliği ve ’kültür elçisi’ bilinciyle ilk kez gezdi. İlkay Gündoğan’ın İstanbul’dan ekranlara yansıyan görüntüleri, birlikte çok zaman geçirmese de, vatandaşlarına yabancılaşmadığını da gösterdi. Şampiyonlar liginde final oynayan İlkay bu kez vapur iskelesinde Türk gençleriyle top oynadı. Birlikte top oynadığı gençler ise yıldız futbolcuyu alkışlar ve tezahüratlarla selamladı.

Gündoğan İstanbul’a gelmişken Ada’da fayton keyfi yapmayı da ihmal etmedi. Ünlü futbolcu, Alman ekranlarına, Türk mutfağından da önlük giyip aşçı şapkası takarak renkli görüntüler taşıdı. Gündoğan, yoğun futbol sezonu öncesinde bu kez güneş, deniz ve su sporlarıyla stres attı.