Rotaraclar'a yaşam enerjisi

İzmir’de Rotary Kulübü üyeleriyle bir araya gelen Park Sima Sağlıklı Zayıflama Polikliniği Genel Müdürü  Gülşen Altın,  katılımcıları ‘Yaşam Enerjisi’ konusunda bilgilendirdi.

 Bostanlı Rotary Kulübü’nce önceki gece Anemon Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, yaklaşık 100 katılımcıya sağlıklı beslenerek, yaşam enerjisinin nasıl arttırılabileceğini anlatan Gülşen Altın, “Yaşam enerjiniz, sağlıklı beslenmeyle doğru orantılıdır. Bazı gıdalar enerjimizi düşürüp, gücümüzü, canlılığımızı yok ederken, bazıları ise bize güç verir. Zihinsel yeterlilikleri arttırır, hafızamızı güçlendirir, motivasyonu korur, beynimizin yaşlanmasını önler. Kaloriler beynimizi ve yaşam enerjimizi çalar, yaşlanmamıza neden olur. Aşırı kalorinin beyin için çok tehlikeli olduğunu genellikle bilinmez. Aşırı yemek yemek hem yaşam enerjimizi düşürür, hem de sağlığımızı ciddi tehlikeye sokar. Yapılan araştırmalar, daha fazla kalori yakmanın, beyin hücrelerini zayıflattığı ve beynin daha hızlı yaşlanmasına neden olduğunu kanıtlamıştır” dedi.

Altın, yorgunluk veren ve vücuttan enerjiyi alan gıda maddelerinden en bilinenlerin, şeker, tatlı, özellikle de şerbetli tatlılar, içinde şeker olan her türlü yiyecek, şekerli ve asitli içecekler, çay, kahve, hayvansal ve katı yağlar, margarin ve margarin ile yapılmış unlu mamuller olduğunu ifade etti. Gülşen Altın, katılımcıların ilgiyle izlediği sunum sonrasında, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.