Cinnet cinayet intihar!

Erzincan’daki ilkokulda dehşet anları...Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Mimar Sinan İlkokulu’nda iddiaya göre okulda 15 yıldır hizmetli olarak çalışan Ahmet Ateş (50), yıllardır aynı çatı altında çalıştığı okulda görevli memur iki çocuk annesi Serap Fırat’ı (40) pompalı tüfekle bir el ateş ederek öldürdü. Daha sonra namluyu kalbine dayayan Ahmet Ateş intihar etti.

Olay yeri inceleme ekipleri pompalı av tüfeğine ve çeşitli dokümanlara el koydu. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından cesetler, cenaze aracı ile otopsi yapılmak üzere Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, yaşanan üzücü olayın haberini alır almaz okula geldiklerini belirterek, buna inanamadıklarını söyledi.

Olayla ilgili görgü tanığı bulunmadığını ifade eden Özen, “Okulumuzun hizmetlisi Ahmet Ateş, okulumuz memuru Serap Fırat’ı tüfekle vurduktan sonra intihar etti. Görünen şekli bu. Olayın evveliyatı ile ilgili hiçbir bilgi ya da gönül ilişkisi olasılığı üzerine duyum yoktur. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor” dedi. Okulda bulunan idareci ve diğer çalışanlar ise, verdikleri ifadelerde olayla ilgili daha önce herhangi bir tartışma ya da bir ses duymadıklarını söylediler.

İki el silah sesinin duyulmasının ardından Serap Fırat’ın odasına gittiklerini belirten okul çalışanları, gördükleri manzara kaşsısında 112 sağlık ekiplerini ve 155 Polis İmdat’ı aradıklarını söylediler.

Milli Eğitim’de yaklaşık 22 yıldır memurluk yapan Serap Fırat’ın eşi ile 3 yıldır şiddetli geçimsizlikten dolayı ayrı yaşadıkları ve yakın zamanda da boşandıkları öğrenildi. Cinayeti işledikten sonra intihar eden Ahmet Ateş’in ise iki çocuk ve bir torun sahibi olduğu öğrenildi.