Ahmedinejad: Türkiye tehlikede!

İran’da cumhurbaşkanlığını halefi Ruhani'ye bırakmaya hazırlanan Mahmut Ahmedinejad, Tahran’daki 'Dünya Kudüs Günü' etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tehlikede olduğunu öne sürdü.

Tahran Üniversitesi bahçesinde cuma namazı öncesi konuşan Ahmedinejad, emperyalist ülkelerin bölgedeki bazı ülkeler için planlar hazırladığını ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bu ülkelerin tehlikede olduğunu ileri sürdü.

Ahmedinejad, "Türkiye tehlikededir. Irak, Ürdün, Suudi Arabistan, Körfez ve Kuzey Afrika ülkeleri tehlikededir. Emperyalistlerin tüm bu ülkeler için planları var" dedi.

Bölge devletlerinden Batılılara güvenmemelerini isteyen Ahmedinejad, bu güçlerin vefasız olduğunu bölge ülkelerini kullandıktan sonra kullanmış bir mendil gibi kenara atacaklarını ifade etti.

MİKROPLARI SİYONİSTLER ÜRETİYOR

İran Cumhurbaşkanı, dünyadaki bazı mikropların Siyonistler tarafından üretildiğini de öne sürdü. Siyonistlerin dünyadaki bazı ilaç merkezlerinin kontrolünü elde tutarak mikrop ürettiğini ileri süren Ahmedinejad, "Ürettikleri mikropları, pahalı ilaçlar satmak ve muhaliflerine darbe indirmek için yaymaktalar. Hangi hayvan buna yapar da bunlar bunu yapıyorlar" diye konuştu.

PERİLERİN KOYNUNA DÜŞECEKSİNİZ DİYE ALDATILIYORLAR

Bölgede silahlı çatışmalarda yer alan radikal İslamcı guruplar ve intihar eylemcilerine yüklenen Ahmedinejad, "Bir avuç aptalı bulmuşlar, onlara 'Bu düğmeye basarsan yüzlerce perinin koynuna düşeceksin, peygamberle birlikte namaz kılacaksın' diyorlar. Kadınları ve çocukların başını kesen, şehirleri ve köyleri yıkan bu gruplar, aslında Siyonistler ve sadece görünümleri Müslüman’dır. Bunlar sadece Müslümanları öldürür" dedi.