Akıllı telefonda devrim!

Akıllı telefon piyasasına farklılık getireceği tahmin edilen Moto X, nihayet tanıtıldı. Google’ın satın aldığı Motorola’nın ilk akılllı telefonu Moto X, geçtiğimiz akşam ABD’de tanıtıldı.

Uzun süredir üzerinde çalışılan bu telefonun önemli özellikleri arasında Assist adı verilen özel bir uygulama yer alıyor. Bu uygulamayla örneğin, araba kullanımı sırasında tüm metin mesajları yüksek sesle okunuyor. Arabadan çıkıldığında bu ayar otomatik olarak kapanıyor.

Siyah ve beyaz olmak üzere iki temel renk seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan Moto X’in ön, arka ve vurgu rengi özelleştirilebiliyor. Merakla beklenen ürün 4.7 inç Amoled ekran ve 720p çözünürlüğe sahip olup arka kamerası 10 megapiksel, ön kamerası ise 2 megapiksel. Bununla beraber cihazda 2 GM RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. Moto X’de microSD desteği ise bulunmuyor. Google’ın 4.2.2 Android işletim sisteminin kullanıldığı telefon tamamen Amerika’da üretildi. 18 farklı renk özelliği olan Moto X’in ağustos sonunda satışa sunulması bekleniyor.