Akhisar'da ilginç transfer

Alman futbolunun 90’lı yıllardaki en önemli yıldızlarından Karl-Heinz Riedle’ın oğlu Alessandro Riedle, ilginç bir tesadüf sonucu Akhisar Belediyespor’a transfer oldu. 


2001 yılında yeşil sahalara veda eden Karl-Heinz Riedle, futboldan kazandığı parayla Oberstaufen kasabasında hem kış hem de spor turizmine uygun bir otel satın alırken, Akhisar Belediyespor da bu sezon hazırlık kampı için efsane futbolcunun sahibi olduğu tesisi seçti.

Akhisar Belediyespor kafilesine yakın ilgi gösteren Riedle, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na, Grasshoppers’tan ayrılan ve boşta olan oğlu Alessandro’nun antrenmansız kalmaması için idmana çıkıp çıkamayacağını sordu. Eski futbol yıldızının isteğini geri çevirmeyen Hamzaoğlu, takımla birlikte çalışmasına izin verdiği 22 yaşındaki forvet oyuncusunun antrenmanlardaki performansını beğenince, Freiburg maçının son yarım saatinde de forma şansı vardi.

Akhisar Belediyespor'un 3-1 kaybettiği maçta başarılı bir futbol sergileyen Alessandro Riedle, Bruno’nun attığı golün asistini yaparak göze girdi. Kampta takımla çalışmalara devam eden Riedle’ın forvet arkasında ve hücum hattının her yerinde oynayabildiğine dikkat çeken Hamzaoğlu, "Alessandro çok genç ve yetenekli bir futbolcu. İyi bir altyapı eğitimi almış. Kendisiyle anlaştık. Resmi imzayı atacak. Yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

KARL-HEİNZ RİEDLE

Almanya’da 1965 yılında doğdu. 1983’te FC Augsburg’da başlayan parlak kariyerini daha sonra Blau-Weis Berlin, Werder Bremen, Lazio, Borussia Dortmund ve Liverpool’da sürdürüp, futbola Fulham’da veda etti. Alman Milli Takım formasını 42 kez terleten 1.80 boyundaki Riedle müthiş sıçrama yeteneği ve mükemmel zamanlamasıyla unutulmaz kafa gollerine imza attı. Bu özelliğinden dolayı futbolseverlerin "Air" lakabını taktığı Riedle, futbol yaşamında 385 maçta 119 gol attı.

ALESSANDRO RİEDLE

Almanya’da 1991’de doğdu. Futbola babasının Liverpool’da forma giydiği dönemde ünlü İngiliz kulübünün altyapısında başladı. Eğitimini daha sonra yine babasının futbol oynadığı Fulham’da, ardından Grasshopper’da sürdürdü. Bu kulüpte profesyonel olduktan sonra bir sezon Stuttgart’da forma giyen Alessandro Riedle, yeniden İsviçre kulübüne döndü. Önceki sezon kiralık olarak AC Bellinzona’da oynayan Riedle, geçen sezon sonunda Grasshopper’la yollarına ayırdı. Genç futbolcu babası gibi forvette görev yapıyor.

RİEDLE İDMANDA BABASI KENARDA

Akhisar Belediyespor’un anlaşmaya vardığı Alessandro Riedle, babası Karl-Heinz Riedle ile birlikte ilçeye geldi. Ayağının tozuyla takımla antrenmana çıkan Riedle’ı babası Belediye Başkanı Salih Hızlı’yla birlikte saha kenarından izledi.

Akhisar Belediyespor yarın taraftarı önündeki ilk hazırlık maçında Yunan Ael Kallonis takımıyla karşılaşacak. İlçe Stadı’ndaki maç 17.30’da başlayacak. Öte yandan Akhisarspor Taraftarlar Derneği’nin başlattığı, "Maçlarımızı Akhisar’da oynayalım" kampanyasında 5 günde 10 binin üzerinde imza toplandığı açıklandı.