Bugün günlerden KARŞIYAKA

Bugün Allahin izniyle Avrupa Şampiyonu olacağımız gün....

Bugün bu takımın tarihe yazılıacağı gün.....

Bugün Karsıyaka Basketbolunda yeni bir Devrin baslayacağı gün....

Bugün Özgur'e gidecek bu kupanın alinacağı gün.....

Bugün günlerden KARŞIYAKA... 

Pınar Karşıyaka Menajeri Levent Türknas, tarihi maça saatler kala, duygularını sosyal medyada böyle paylaştı.

FIBA Eurochallenge Cup Final Four ilk maçında Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg’u 66-62 yenerek finale kalan Pınar Karşıyaka, tarihi karşılaşmada saat 19.00'da Rus temsilcisi Krasnye Krylia’yla şampiyonluk mücadelesine çıkacak.

Üç yıldır katıldığı Avrupa basketbolunun üç numaralı kupasında finale kadar gelerek kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştiren İzmir temsilcisi, Krylia’yı yenerse, Anadolu Efes (Efes Pilsen) ve Beşiktaş’ın ardından ülkemize kupa kazandıran üçüncü erkek basketbol takımı olacak.

Dev mücadele saat 19.00’da başlayacak. Pınar Karşıyaka, Krasnye Krylia finalinden önce ilk günün mağlupları Dunkerque Gravelines ve EWE Baskets Oldenburg, 16.30’da start alacak üçüncülük maçına çıkacak.

İki karşılaşma da TRT Spor ve TRT HD kanallarından naklen yayınlanacak. İlk gün salonda kendilerine ayrılan yerleri hemen hemen dolduran Karşıyakalıların Arena’yı bir kez daha yeşil kırmızıya boyayacağı dev final karşılaşmasına bilet bulamayan taraftarlar için Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda bir kez daha dev ekran kurulacak.

UFUK SARICA'NIN GURURU

Efes Pilsen formasıyla 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazanarak tarih yazan kadronun en önemli parçalarından biri olan Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, bugün Koç olarak bir ilki başarmaya hazırlanıyor.

Koçluk kariyerinin ilk dönemini yaşayan Sarıca, tamamına yakını yeni transferlerden oluşan Pınar Karşıyaka’yla finale kadar geldiği Eurochallenge Cup’ı havaya kaldırıp, şu ana kadar gösterilen müthiş performansı taçlandırmak için sahada olacak.

Sarıca, "Zor zamanlarda, zor maçları inanan takımlar kazanır. Dün akıcılığımız ve yüzdemiz iyi değildi ama kazanmak için gerekeni yaptık. İnsan hayatında kısa, ama hatıralarında sonsuz izler bırakacak günler yaşıyoruz. Bu takım, bu camia Avrupa şampiyonluğunu hak ediyor. Bizim bir hayalimiz, ona ulaşmak için de bitmez bir inanç ve beraberliğimiz var. Bundan vazgeçmek de karakterimizde yok" dedi.