Çadırdan kurtuldu bu kez tecavüze uğradı

 

i Red Bull Salzburg, ligde çıktığı Wacker Innsbruck deplasmanında 1 puana razı oldu.

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde bir yıl önce eşinin cezaevine girmesi üzerine yaşları 4 ile 14 arasındaki 6 çocuğuyla naylon çadırda yaşarken, devlet korumasına alınıp yerleştirildiği kadın sığınma evinden bir süre önce ayrılan 32 yaşındaki B.K, 2 kişinin tecavüzüne uğradığını ileri sürüp, polise şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan şüphelilerden genç kadını pazarladığı ileri sürülen temizlik şirketindeki iş arkadaşı S.Ç. (33) tutuklanırken, S.Ç.’nin erkek akadaşı M.B. ile tecavüz ettikleri ileri sürülen H.D. (35) ve M.Y. (35) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yatağan’da yaşayan B.K., geçen yıl hurdacılık yapan eşi Neşat Kırbaş’ın (38) hırsızlık malı satın almak suçundan 9 yıl hapis cezasına çarpıtırlması üzerine 6 çocuğuyla ortada kaldı. Kirayı ödeyemeyince evden de çıkartılan B.K., Eskihisar Köyü Çöplüğü yakınında kurduğu naylon çadırda yaşamaya başladı. Genç kadının durumunu ulusal gazetelerde haber olması üzerine, harekete geçen Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı B.K.’yi çocuklarıyla birlikte Fethiye Kadın Sığınma evine yerleştirdi.

Bir süre sonra 14 yaşındaki büyük kızının psikolojik sorunları nedeniyle B.K., kendi isteğiyle kadın sığınma evinden ayrılıp, Yatağan’a döndü. Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in talimatıyla B.K., için bir ev tutulup, hayırseverlerin katkılarıyla içinde çeşitli eşyalar alındı. Ayrıca genç kadına iki ayda bir 150 lira da yardım yapılmaya başlandı. Ancak, bu parayla 6 çocuğuyla geçinmesi mümkün olmayınca B.K., temizlik şirketinde geçen ay işe başladı. 

HASTAYIM DEDİ, ERKEKLERE PAZARLADI 

B.K.’nin hayatı, perşembe günü işyerinden tanıştığı arkadaşı S.Ç.’nin hasta olduğunu söyleyip, yardım için Muğla’ya çağırmasıyla bir kez daha alt üstü oldu. B.K., yardımına gittiği mesai arkadaşı S.Ç.’nin erkek arkadaşıyla birlikte kendini para karşılığı erkeklere pazarladığını ileri sürüp, polise şikayetçi oldu.

Yatağan Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen B.K.’den alınan sperm örnekleri Muğla Adli Tıp Kurumu’na incelemeye gönderildi. B.K., yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı: "Muğla’da S.Ç., beni erkek arkadaşı M.B. ile karşıladı. Otomobillerine bindim. Yılanlı Mevkisi’ndeki ormanlık alana geldiğimizde beni otomobilden indirip, arkadan bizi takip eden başka bir araçtaki H.D. ve M.Y.’yle yalnız bıraktılar. Bu iki kişi bana tecavüz etti. İki kişi, bunu para karşılığını yaptığını söyledikten sonra beni bıraktı. Eve dönüp, cep telefonumdan S.Ç.’ye kendisinden şikayetçi olacağımı belirten bir mesaj attım. Çocuklarımla polise gideceğim sırada S.Ç. ve erkek arkadaşı evime gelip, beni darp ederek cep telefonumu da gasp etti. Aldığım darbelerle bayılmışım. Kendime geldiğimde, karakola gidip, şikayetçi oldum” dedi. 

B.K.’nin şikayeti üzerine polis, S.Ç ile erkek arkadaşı M.B ile genç kadına tecavüz ettikleri ileri sürülen H.D. ve M.Y.’yi gözaltına aldı. Polisteki sorgusunda B.K.’yi kendisinin darp edip, telefonunu aldığını söyleyen S.Ç., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Öte yandan çocuklarından bir Muğla Çocuk Esirgeme kurumunda olan B.K.’nin diğer erkek olan 3 çocuğunu da yurda vermek için müracaat ettiği ancak bir sonuç alamadığı ileri sürüldü.