Darağacı önünde 'Ergenekon' açıklaması

Sultanahmet Meydanı'nda toplanan 20 kişilik grup, yarınki "Ergenekon" karar duruşmasında tutukluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Göstericiler açıklamayı Türkçe ve İngilizce olarak, kurdukları sembolik darağacı önünde yaptı. Kendilerini "Bizim Çocuklar Hareketi" olarak adlandıran 20 kişilik üniversite öğrencilerinden oluşan grup saat 13.30'da Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Göstericiler kurdukları sembolik darağacı önünde "Geziden darbe çıkaramadılar şimdi darbecileri çıkarma sevdasındalar", "Siz kaç kişi darbecisiniz", "Aramasın gözler o şimdi Darbe'der", "Üstünler rahatsız" ve "Faili meşhur cinayetler" yazılı dövizler açtı.

Bazı göstericilerin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un fotoğrafının bulunduğu "Borudur boru" yazılı dövizleri ve plastik boruları tuttuğu görüldü.

Grup adına açıklama yapan Emrullah Talha Çiçek, "Kimilerine göre bir boru parçasından ibaret olan silahları toprak altından çıkarılmasından beri tam üç yıl geçti. Biraz daha fazla demokrasi, dedik. Sandık, dedik. Onlar sandıklara el bombalarını doldurdular. Biz milli irade, dedik. Onlar iradeye ipotek koydular. Bu dava 'Sultahanmet'te birkaç tanesini sallandıracaksın' diyenlerin yargılandığı gündür. Yarın demokrasiyi ortadan kaldırmak, seçilmiş hükümeti baskı altına almak ve istenildiğinde alaşağı etmek ve kurdukları statüko ile ülkede zorba bir yönetim yapısı kuranlar için mahkeme son sözü söyleyecek. Bizler Bizim Çocuklar Hareketi'ni oluşturan üniversite öğrencileri olarak Ergenekon terör örgütü üyelerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Türkçe açıklamanın ardından Mürsel Kaya isimli katılımcı da aynı açıklamayı İngilizce olarak okudu. Gösteri, açıklamaların okunmasının ardından sona erdi.