Bozdağ: Bizim sesimiz kimse kısamaz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bizim sesimizi birçok kimse kısmaya çalıştı ama kısamadı. Bundan sonra da, inşallah bu kadronun sesini kimse kısamayacaktır. Ne gezenler, ne dolaşanlar, ne tencere tava çalanlar, ne içeride ne dışarıda iş birlikçileri, yeter ki değerli kardeşlerimizin duası ve desteği bizimle beraber olsun" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından organize edilen Bozok Bereket Kervanı’nın Yerköy ilçesi Molla Hüsrev Camii önünde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemek öncesi bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın konuşması sırasında kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik geldikten sonra konuşmasını sürdüren Bozdağ, "Tabi elektriğini azizliğine uğradık, ama biz alışığız böyle şeylere, bizim sesimizi elektrikler değil pek çok kimseler kısmaya çalıştı ama kısamadı. Bundan sonra da, inşallah bu kadronun sesini kimse kısamayacaktır. Ne gezenler, ne dolaşanlar, ne tencere tava çalanlar, ne içeride ne dışarıda iş birlikçileri, yeter ki değerli kardeşlerimizin duası ve desteği bizimle beraber olsun bizim elektriğimiz sizsiniz. Bizim enerjimiz sizsiniz Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Türkiye’nin huzur, kardeşlik, refah ve güzellikler içerisinde ramazan ayını geçirdiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ,” Türkiye bu yıl ramazan ayını huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde geçirdi, ama her yer böyle değildi. Komşularımızın sıkıntıları var. Uzakta olanların sıkıntıları var, yakında olanların sıkıntıları var. İslam dünyasının dört bir yanında maalesef ramazan yine gözyaşı, kan, huzursuzluk içerisinde, barıştan uzak iklim içerisinde maalesef geçti. Diliyoruz ki, bundan sonra hiç olmazsa hiçbir yerde ramazan aynında ve sair zamanlarda insanların gözyaşı olmasın, savaş olmasın, kan olmasın, her daim sevgi olsun, saygı olsun, barış olsun, kardeşlik olsun dileğimiz ve temennimiz budur" diye konuştu.

Türkiye’nin, dünyanın neresinde olursa olsun her zaman mazlumun yanında, insanların yanında yer aldığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “ Türkiye insanların huzurunu refahını kardeşliğini barışını esas alan davranışların içerisinde oldu. Gerek Suriye olayında olsun gerek Mısır’da olsun gerekse başka yerlerde olsun mazlumun yanında yer alan insanın yanında yer alan ilkesel bir duruş ortaya koyduk. Sadece çıkar esaslı bakışlarla haksızlıklara, kötülüklere, yanlışlara, doğru deme veyahut da zulüm karışsında susma zilletine devlet olarak da millet olarak da düşmedik. Bu bizim medeniyet anlayışımızın da bir geleneğidir. Türk milleti tarihinin her devrinde darda ve zorda olanlarla beraber olmuştur” şeklinde konştu.

Bir yerde yangın var, komşumuz yanıyor ’imdat’ diyor, ’beni kurtarın’ diyor siz de ona kapı komşusunuz, bu yangın karşısında sesiz kalabilir misiniz diyen Başkabakan Yarımcısı Bozdağ, “Belki başkaları kalabilir ama Türkiye ile Suriye arasında 910 kilometre var. Oradan gelen duman bizi etkiliyor. Yangının ateşi bizi etkiliyor, kokusu bizi etkiliyor. Biz bundan etkilenmemiş gibi yapamayız. İmdat diye canımızı kurtarın diye, kapımıza gelip dayanana da ne haliniz varsa görün diyemeyiz. Sizi öldürenler varsın öldürsün diyemeyiz. Bu bizim kültürümüze de tarihimize de geleneğimize de büyük devlet oluşumuza da uymayan bir durumdur biz bunu yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Türkiye’miz her alanda gelişti büyüdü gelişti. Bugün güçlü ve kudretli bir Türkiye var hamdolsun sadece kendi içindeki sorunlarla uğraşıp onlara çözüm bulan bir Türkiye değil, dünyanın her yerinde olup bitenlere cevap veren el uzatan bir Türkiye var yardım alan değil, yardım eden bir Türkiye var. 2012 yılında, Türkiye’mizin, yurt dışında bulunan darda ve zorda olan ülke ve topluluklara yaptığı yardımın 2 milyar 530 milyon dolardır. Türkiye’nin 2002 yılında yapmış olduğu yardım 83 milyondu. Şimdi 10 sene sonra dikkat edildiği gibi 2,5 milyar doların üzerinde yardım yapabiliyor. İmkanımız var hamdolsun, çünkü ülkemizin bütçesi 230 milyar dolardan 786 milyar dolara çıktı. Yaklaşık üç kattan fazla artışı sağladık. Her alanda öyle Türkiye büyüdü ve gelişti" dedi.

IMF’DEN BORÇ ALAN DEĞİL BORÇ VEREN BİR KONMA GELDİK

IMF’nin borçlarının ödenip gönderildiğini ifaden Başbakan Yardımcısı Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi IMF’yi gönderdik, borçları ödedik, birileri nara attı borç aldı biz ödedik ama Türkiye artık, IMF’ye borç vermenin şartlarını konuşuyor. Borç vereceğiz hangi şartlarda vereceğiz onun müzakeresini yapıyor. Türkiye o nedenle güçlü bir noktada, güçlü noktada olduğu için güçlü Türkiye’den rahatsız olanlar var. Terör meselesini halletmiş, çözüm sürecini başarıya ulaştırmış bir Türkiye bu güçle yoluna devam ederse, bu Türkiye’yi tutamayız diye endişe edenler var onun için dışarıdan içeriden çelme takmak isteyenler var. Biz onlara karşı size güveniyoruz. Milletimize güveniyoruz. Çünkü bugüne kadar milletle beraber bu başarıları yakaladık. Bundan sonra da beraber yolumuza devam e edeceğiz. Bozok Bereket Kervanının son iftarında, bu iftarı düzenleyen Valimiz ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum”