İzmirli kızlar şampiyonluğa hazır

 Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi öncesi Türkiye’deki son antrenmanını Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda gerçekleştirdi. Teknik direktör Hüseyin Tavur’un yönetiminde antrenman takım son hazırlıklarını tamamladı.

6 Ağustos’ta Bosna Hersek’e hareket edecek olan takım oyuncuları morallerinin yüksek olduğunu bildirirken, Türkiye’nin, özellikle de İzmir’in desteğiyle ön elemelerden lider çıkacaklarını söylediler. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın her zaman yanlarında olduğunu vurgulayan sporcular, “Onun yüzünü kara çıkartmayacağız ve ön elemeleri geçeceğiz” dediler. Şampiyon takımın Teknik Direktörü Hüseyin Tavur, takımın Şampiyonaya hazır olduğunu belirterek şunları söyledi:

“En son Yunanistan şampiyonuyla iki tane hazırlık maçı oynadık. Daha sonra da çalışmalarımız devam etti. Her zaman söylediğim gibi Türkiye’ye bir ilk yaşatmak istiyoruz, hedefimiz bu. Hakan Başkanımıza bunu armağan edeceğiz, ben de kızlarımız da canı gönülden inanıyoruz, hazırız.”

BAŞKAN TARTAN’DAN TAM DESTEK

Spora büyük destek veren ve ilçe belediyelerin spora verdiği katkı payının son düzenlemelerle kısıtlanmasını duyuran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Konak Belediyespor’a başarı dileğinde bulundu ve şöyle konuştu:

“Her zaman İzmir’in gelişimi için uluslararası organizasyonları İzmir’e getirmek gerektiğini söyledik. Ki bunun özellikle sporda olmasını vurgulamıştık. 22’inci Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası’nı İzmir’de gerçekleştirdik. Yine 2014 Avrupa Veteranlar Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Dahası Bütünşehir yasası ile ilçe belediyelerin spora verdiği desteğin azalacağını ancak bunun büyük bir yanlış olduğunu ve ilçe belediyelerin desteklediği sporcuların uluslararası platformda yarışacak düzeyde olduğunu söyledik. Belki de bizi en iyi anlayan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı oldu. İzmir’i ve Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecekler. Ben her zaman Türkiye’nin kadınların ellerinde yükseleceğini söyledim. Şimdi bunu herkesin daha iyi anladığını düşünüyorum.”

Türkiye Kadın Futbol 1. Ligi’ni sadece bir maç yenilgiyle şampiyon olarak tamamlayan Konak Belediyespor, Yunanistan şampiyonu Paok takımı ile gerçekleşen hazırlık maçlarını 4-1 ve 5-1’lik skorlarla aldı. Romanya’daki 10 günlük kampın ardından yurda dönen takım, Şampiyonlar Ligi hazırlıklarını Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda tamamladı. UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Bulgaristan NSA Sofya, Bosna Hersek WFC SFK 2000 ve Galler ekibi Cardif City ile karşılaşacak olan Konak Belediyespor, 6 Ağustosta Bosna Hersek’e gidiyor.