Yıllardır süren husumet bir can aldı

Manisa’nın Turgutlu İlçesi Urganlı Beldesi’nde 33 yaşındaki Mehmet Z., ailesiyle aralarında önceden arazi sulama nedeniyle husumet bulunduğu belirtilen 34 yaşındaki Mahmut Koçyiğit’i tabancayla öldürdü. Mehmet Z.’nin babasının da 11 yıl önce Mahmut Koçyiğit’in ağabeyi Yılmaz Koçyiğit’i tabancayla öldürdüğü öğrenildi.

Olay, Urganlı Beldesi İstiklal Mahallesi Namık Kemal Caddesi’nde bugün saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Caddedeki evinden, 45 ZC 3438 plakalı motosikletine binip belde merkezindeki kahveye gitmek isteyen evli ve iki çocuk babası Mahmut Koçyiğit’e, iddiaya göre, evli ve iki çocuk babası Mehmet Z., tabancayla 7 el ateş etti. Koçyiğit kanlar içinde yere yığılırken, şüpheli kaçtı. Olayı görenler durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Gelen sağlık görevlileri, Koçyiğit'in yaşamını yitirdiğini belirledi.

Jandarma ekipleri, kısa bir çalışmanın ardından Mehmet Z.’yi saklandığı evde yakaladı, olayda kullanıldığı düşünülen tabanca da ele geçirildi. Koçyiğit’in cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

11 YILLIK HUSUMET

Olaya karışan iki taraf arasında 2002 yılında, arazi sulama nedeniyle tartışma çıktığı, o tartışmada da Mehmet Z.’nin babası Abdullah Z.’nin, Mahmut Koçyiğit’in ağabeyi Yılmaz Koçyiğit’i yine tabancayla öldürdüğü öğrenildi. Yıllar sonra ağabeyi ile aynı kaderi paylaşan Mahmut Koçyiğit’in yakınları, olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.