Balbay ne demek istedi?

Ergenekon davasında sanıkların salona alınmasının ardından içeri giren tutuklu sanıklardan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Biz kendimizi halkın adaletine teslim ediyoruz. Sıcak bir sonbahar geliyor, herkes hazırlansın” dedi.

Ergenekon davasında karar duruşması için tutuklu ve tutuksuz sanıklar içeri alındı. Tutuklu sanıklardan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, içeri girdikten sonra Türk bayrağı açtı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve gazeteci Tuncay Özkan ise içeri girdiklerinde katılımcıların alkışlarıyla karşılandı. Bu sırada mahkeme salonundan, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları yükseldi.

Salona gelen tutuklu sanıklardan CHP Milletvekili Mustafa Balbay ise katılımcılara dönerek, “Biz kendimizi halkın adaletine teslim ediyoruz. Sıcak bir sonbahar geliyor, herkes hazırlansın. Bizi halktan koparmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar” dedi.

Balbay’ın sözlerinin ardından “Her yer Silivri, her yer taarruz” sloganları atıldı. Duruşmaya katılan Balbay’ın eşi Gülşah Balbay ise, “Yanındayız Balbay. Karar ne çıkarsa çıksın yanındayız” diye bağırdı.

Mustafa Balbay eşine el salladı. Bu sırada jandarma ekipleri, sanık yakınlarının duruşmaya katılımının yasak olması nedeniyle Gülşah Balbay’ı dışarı çıkarmak için yanına gitti. Bunun üzerine duruşmaya katılan CHP milletvekilleri araya girerek, Gülşah Balbay’ın çıkartılmasını engelledi.