Uyuşturucu operasyonunda günün özeti

 İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından bu gün düzenlenen operasyonda, 26'sı oyuncu ve şarkıcı 48 kişi gözaltına alındı. 6 ilde yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyette işlemleri başlayan ünlü isimler kan ve kıl örneği alınmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce sokaklarda uyuşturucu satan bir şebeke belirledi. Şebekeyi teknik ve fiziki takiple izleyen narkotik ekipleri, şebeke üyelerinde birinin bazı ünlü isimlerle görüştüğünü belirlendi. 

Yapılan çalışmayı genişleten narkotik ekipleri, yürütülen teknik ve fiziki takiplerin tamamlanmasının ardından; İstanbul, Ankara, Aydın, Muğla, İzmir ve Ordu'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda, aralarında 26 ünlü ismin bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı. 7 kişinin yakalanması için ise çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

26'SI OYUNCU VE ŞARKICI


Gözaltına alınan ünlü isimler arasında, Kenan İmirzalıoğlu, Özge Özpirinç, Nehir Erdoğan, “Avrupa Yakası" dizisinde "Burhan Altıntop" karakterini canlandıran Engin Günaydın, "Yalan Dünya" dizisinde "Emir" karakterini canlandıran Sarp Apak, "Yabancı Damat" dizisinde "Ruşen" karakterini oynayan İlker Aksum, "Çok Güzel Hareketler Bunlar" yapımında oynayan ve "Kara Yılan" dizisinde "Şiro" karakterini canlandıran Şahin Irmak, "Yahşi Cazibe" dizisinde "Kemal" karakterini canlandıran Hakan Yılmaz, aynı dizi de "Barış" karakterini canlandıran Gökçe Özyol, "Hakim Beyö" adlı şarkıyla çıkış yapan şarkıcı Mehmet Erdem, Rock Grubu Kargo'nun solisti Orçun Koray Candemir, oyuncu Burçin Terzioğlu, BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) oyuncularından Ersin Korkut ve "Canlı Para" programının sunucusu Engin Altan Düzyatan da bulunuyor.

İL DIŞINDA GÖZALTINA ALINANLAR DA İSTANBUL'A GETİRİLDİ


Gözaltına alınan ünlü isimlerden Kenan İmirzalıoğlu'nun Ankara'da, Engin Günaydın, Engin Altan Düzyatan ve Kargo'nun solisti Koray Candemir Çeşme'de, Özge Özpirinç ve Hakan Yılmaz Bodrum'da İstanbul Polisi tarafından gözaltına alındı. İstanbul dışında gözaltına alınan isimler öğleden sonra ve akşama doğru İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

SAÇ VE KIL ÖRNEĞİ ALINDI


“Uyuşturucu kullanmak" ve "uyuşturucu kullanmaya yer temin etmek" gibi suçlardan şüpheli olarak gözaltına alındığı belirtilen ünlü isimler Adli Tıp Kurumu'na götürülerek kan ve kıl örneği verdi. Bu örnekler incelenerek, şüphelilerin uyuşturucu kullanıp kullanmadıklarının tespit edileceği belirlenecek.

İLKER AKSUM SERBEST KALDI


Gözaltına alınarak emniyette ifade veren İlker Aksum akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Aksum emniyet çıkışında, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Aksum, gözaltına alınmasıyla ilgili “ifade verdik. Benimle ilgili sıkıntı yok onu söyleyebilirim" dedi.

15 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ


Yapılan operasyonlarda 15 kilogram esrar, 5 kilogram ecstacy, bir miktar kokain, hassa terazi ve esrar yapımı ve kullanımında kullanılan düzenekler ele geçirildi.