Akaryakıt fiyatlarına bisikletli protesto

    Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, Bisiklet Topluluğu Marmaris Forumu üyeleri, akaryakıttaki fiyat artışlarını protesto etmek ve bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla pedal çevirdi.

   Aralarında, dünyayı bisikletle dolaşan yüzde 80 görme engelli Fransız bilgisayar programcısı 30 yaşındaki Sylvain Macheferet’in de bulunduğu yaklaşık 100 bisiklet tutkunu, şehir turu atarak 'Benzine diren' yazılı el ilanı dağıttı. Marmaris Bisiklet Topluluğu’na üye bisiklet tutkunları Atatürk Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda akaryakıtta fiyat artışların protesto etmek ve bisiklet kullanmayı özendirmek için bir araya geldi.

    Yaşları 8 ile 40 arasında yaklaşık 100 bisikletçi gidonlarına 'Benzine diren', 'Dayan bisiklet', 'Diren bisiklet' yazılı dövizler astı. Bir saat Atatürk Anıtı önünde 'Benzine diren' yazılı el ilanlarını dağıtan bisikletçiler, daha sonra şehir turu attı. Yetkili makamlara bisikletliler için daha fazla alanın sağlanması için çağrıda bulunan Marmaris Bisiklet Topluluğu Sözcüsü Tolga Gök, grup adına yaptığı açıklamada, "İlçemizde araç trafiği büyükşehri aratmamakta. Litresi 5 lira olan benzini halen yüksek miktarda tüketmekteyiz. Marmarisliler, artık motorlu araçlar yerine bisikleti tercih etmelidir. Şehir trafiğinin psikolojik baskılarından hem ruh hem de fiziksel sağlığımızı korumak için artık herkesin bisiklete yönelmesini istiyoruz" dedi.

GÖRME ENGELLİ FRANSIZ BİSİKLET TUTKUNUNDAN DESTEK

   Fransa’nın St. Etienne yakınlarındaki Le Puy en Velay Beldesi’nden iki ay önce güneş enerjisi ile çalışan bisikletiyle dünya turuna çıkan yüzde 80 görme engelli, bilgisayar programcısı Sylvain Macheferet ulaştığı Marmaris İlçesi’nde bisiklet severler ile bir araya geldi. Macheferet, Marmaris Bisiklet Topluluğu ile şehir turu attı. Bisiklet tutkunu Macheferet, "Eşsiz doğası ile ilçeniz harika bir yer, sahip çıkın. 15 yıl sonra bu şehir gürültü kirliliğinden geçilmeyecek. Ruhen ve sağlıklı yaşamak için herkesi bisiklet binmeye davet ediyorum" dedi.