İzmirli kız güreşçiden tarihi başarı

İzmirli güreşçi Buse Tosun sıkletinde Avrupa Şampiyonu olarak tarihte bir ilki gerçekleştirdi. Makedonya Üsküp’te yapılan Gençler Avrupa Şampiyonasında 63 Kg’da İzmirli güreşçi Buse Tosun Avrupa Şampiyonu oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan“ Ülkemiz Avrupa şampiyonasında 8 sporcuyla temsil edildi. Milli takımda İzmir’den 3 sporcumuz vardı. Antrenörümüz Selahattin Karaman’a ve eşi Şenay Karaman’a madalyanın İzmir’e kazandırılmasındaki emeklerinden ve başarılarından dolayı teşekkür ederim. Buse Tosun’un şampiyonluğunu da kutlarım. Kadın güreş tarihimizde ilk şampiyonluğumuzu bize kazandırarak bu gururu bizlere yaşattı. Bundan sonraki hedefinin Dünya Şampiyonluğu olacağına inanıyorum” dedi.

Antrenör Selahattin Karaman yaptığı açıklamada “ Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 26 sporcumuzun 21 tanesi Milli Takımlarda mücadele ediyor. Hedefimiz 14-15 Ağustos’ta Bulgaristan Sofya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında şampiyon olmak. İzmir’den 7 sporcu ile bu şampiyonaya katılacağız. Bizlere destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.