Yangından komşuları kurtardı

   Mahalle sakinleri, çocukları yanmaktan son anda kurtardı. Bugün saat 10.30 sıralarında Emirbeyazıt Mahallesi, Mis Sokak, Numara 4’teki tek katlı betonerme evde yangın çıktı. Teslime-Mehmet Ekici çiftine ait olan evde, elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın kısa sürede büyüdü. Alevleri farkeden çevredekiler, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

   Mahalle sakinleri, camı kırdıklarında, içeride uyuyanlar olduğunu görüp, canları pahasına eve girdi. Dumandan etkilenen ve vücutların bazı yerlerinde hafif yanıklar bulunan 4 yaşındaki Melisa Ekici ve 8 yaşındaki Menderes Ekici kardeşler dışarıya çıkartılıp,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

   Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulunurken, çevredekilerin "İçeride bir kişi daha var" uyarısı üzerine eve giren görevliler, misafir olarak kalan ağır yaralı 18 yaşındaki Yıldıray Özdemir’i dışarıya çıkartarak ambulansla hastaneye kaldırdı. Hayati tehlikesi olan Özdemir, Yoğun Bakım Servisi’nde tedaviye alınırken, iki çocuğun ise tedavilerinin sürdüğü bildirildi. Yangın sırasında Teslime-Mehmet Ekici çiftinin işte oldukları öğrenildi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.