Altay'ın eski başkanı sessizliğini fena bozdu

Altay'da kulüp başkanı Konuşmaz ile eski kulüp doktoru Levent Köstem arasında yaşanan polemikte, naylon fatura iddiasına muhatap olan eski başkanlardan Melih Tunç Tandoğan, sessizliğini bozarak, Köstem'i sert biçimde eleştirdi.

Tandoğan, hakkında savcılığa şikayette bulunan Köstem'e yönelik, "Yandaşlarıyla beraber organize suç örgütü kurmuş. Kendisini padişah zannediyor" benzetmesi yaparak şöyle dedi:

"Bu kulübe 1 milyon 860 bin TL bağış yaptım. Halen 800 bin TL alacağım var. Acaba Levent Köstem ne kadar bağış yapmıştır? 8 yıl boyunca Altay’dan maaş alıp emekli olan Köstem, 2001’de açtığı spor salonu için kulüpten malzeme talebinde bulundu. Karşı çıkınca da bana düşman oldu. Tiago’nun ameliyatı için 7500 TL’yi elden istedi. Sağlık masrafları incelendiğinde istifa yolunu seçti. Disiplin Kurulu’nda kararları tek başına verdi."

İki yıl önce verdiği istifa mektubunun Niyazi Konuşmaz başkanlığındaki yönetim tarafından işleme konulmasıyla kulüp üyeliği ve Disiplin Kurulu başkanlığı düşen Levent Köstem’in yalanlarla kamuoyunu yanılttığını  savunan Tandoğan, şöyle devam etti:

"Ortağı olduğum iddia edilen şirketlerden naylon fatura kestiğim öne sürülüyor. Sicil kayıtlarında bu şirketlerle ortaklığım yok. Şaibeli olduğu belirtilen gıda alımlarının 100 bin TL’lik kısmının iade edildiği açıklanmadı. Federasyondan alınan tesis yardımının harcamaları, kurulan komite tarafından denetlenmiş ve onaylanmıştır. Ödemeyi yapan Federasyon da zan altında bırakılmıştır."

Köstem’in 2001’de yapılan kongrede eski başkanlardan merhum Esin Özgener’in azarlaması sonrası ağlayarak salonu terk ettiğini hatırlatan Tandoğan, Köstem’in sürekli istifa etmesine rağmen lobi oluşturarak göreve döndüğünü dile getirdi.

Mustafa KÖPRÜLÜ/DHA