Alanya su kayağı merkezi oluyor

Geçen yıl Alanya'da kurulan "Gold Cable Park", Avrupa'lı sporcuların antrenman merkezi haline geldi. Avrupa'nın sayılı su kayağı parklarından biri olan "Gold Cable Park" bayram öncesi İngiliz ve Rus turistlerin büyük ilgisini görüyor.

Alanya'nın Kargıcak Beldesi'nde Goldcity Turizm Kompleksi'nin bünyesinde faaliyet gösteren Gold Cable Park, Avrupa'nın su kayağı merkezi olma yolunda. Son yıllarda ülkemizde de giderek popülerliği artan gençliğin ve sporcuların gözdesi kablolu su kayağına özellikle bölgede yaşayan Ruslar ve İngiliziler büyük ilgi gösteriyor. 



NURAL: "BAYRAMDA ADRENALİNİZİ YÜKSELTİN"

Son birkaç aydır parkın, birçok ülke sporcusu tarafından kamp merkezi olarak tercih edildiğini ifade eden Gold Cable Park Operasyon Müdürü İlker Nural, " Yaklaşık 420 metre uzunluğunda ve 12 metre yükseklikte kurulan Gold Cable park içerisinde yer alan kablolu su kayağı, heyecanı ve adrenalini yaşamak isteyen gençlerin vazgeçemediği bir spor dalı. Yediden yetmişe herkesin severek ve rahatça yapabileceği bir spor. Kablolu Su Kayağında elektrikli bir motorla çalışan telesiyej kullanılıyor. Öğrenilmesi çok kolay ve zevkli. Konusunda uzman eğitmenlerimiz hem İnglilizce hem Türkçe dersler veriyor" diye konuştu.



Kablolu Su Kayağı'na özellikle Avrupalıların büyük ilgi gösterdiğine dikkati çeken Nural, "Alanya bu tesisle Avrupa'nın su kayağı merkezi olma yolunda. Bu yıl dünyaca ünlü birçok sporcuyu ağıladık. Alanya'daki havanın avantajıyla sporcular antreman yapmak için burayı tercih ediyor. Ayrıca yerli turistin de büyük ilgisini çekiyor. Yeni bir trend. Çok zevkli bir spor. Daha önce hiç denemeyenler için bayram boyunca yerli turistlere yüzde elli bayram indirimi yaptık. Kayak severleri Bayram'da denemek için parkımıza bekliyoruz" dedi.



ÇEVRE DOSTU SU KAYAĞI 
Kablolu Su Kayağı'nın çevre dostu bir spor olduğuna dikkati çeken Nural, sistemin elektrikle çalıştığı için çevreyi egzoz ve yağ atıklarla kirletmediği kablolu su kayağı hem ekonomik hem de ekolojik açıdan çevreye canlılık getiren bir sistem olduğunu belirtti.

Aynur Tattersall