İngiliz futbolu ters geliyor ama...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ve futbolculardan Emre Belözoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu eşleşmesini değerlendirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki kura çekimi sonrası Fenerbahçe’nin resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Ersun Yanal, kura öncesi muhtemel 5 rakibin tümünün de zorlu olduğunun altını çizdi. Fenerbahçe’nin Avrupa’da başarılı olacağını ifade eden Yanal, "Önemli olan rakibin hangisi olduğu değil, bizim nasıl oynayacağımızdır. Zaten 5’i de güçlü rakiplerdi. Önemli olan Fenerbahçe’nin dünyanın önde gelen, en büyük takımları arasında yer almasıdır, kendi gücünü bu platformlarda sınamasıdır. Futbolcularıma ve taraftarlarımıza güveniyorum. Hep söylüyoruz Fenerbahçe’nin yeri Avrupa’dır" diye konuştu.

“ZOR KURA AMA ŞANSLAR EŞİT”

Can Bartu Tesisleri’nden canlı bağlantıyla kulüp televizyon kanalında değerlendirmede bulunan Emre Belözoğlu ise, "Kurayı takım halinde izledik, hayırlı olsun. Salzburg da çekebileceğimiz en zor takımdı. Arsenal da bu süreçle alakalı. Genel anlamda şampiyonlar Ligi’ne kesinlikle katılmak isteyen bir takımız. Hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Çok kolay bir kura olmadı. 18 senedir aynı hoca başlarında. Çok zor bir kura oldu ama biz de UEFA Şampiyonlar Ligi’ne kesinlikle katılmak isteyen bir takımız. Bunu da kanıtlayacak güçte olduğumuzu düşünüyorum. İyi mücadele edersek ben şanssız olduğumuzu düşünmüyorum. İngiliz Futbolu her zaman Türk Futboluna ters gelmiştir. Çabuk oynamalarının yanı sıra Arsenal total futbol oynamayı düşünen bir takım. Arsenal her zaman total futbol oynamaya çalışan genç futbolculardan kurulu bir takım. Ben şansımızın eşit olduğunu düşünüyorum. İlk maçta seyircimizin de desteğiyle avantajlı bir skor yakalayacağımız düşünüyorum. Bizler UEFA tarafından da beklenilmeyeni başararak Şampiyonlar Ligi’ne kalmak istiyoruz" diye konuştu. Galatasaray’la oynayacakları Süper Kupa maçına da değinen Belözoğlu, "Galatasaray ile yıllardır süren bir mücadele var. Ben maçın fair-play ve dostluk içinde geçmesini diliyorum. Geçen sene Süper Kupa’yı Galatasaray’a bırakmıştık ve bu da lige başlamada bizi psikolojik olarak olumsuz etkilemişti. Bunu telafi etmek Süper Kupa’yı alarak sezona iyi başlamak istiyoruz" dedi.