Karşıyaka'ya yeni pazar yeri

Karşıyaka’nın yeni mahallelerinden Zübeyde Hanım Mahallesi pazaryerine kavuşmak için gün sayıyor. 21 Ağustos’ta açılışı yapılacak pazaryeri ile bölge modern bir alış veriş mekanı kazanmış olacak. Eski pazar yeri ise, Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile mahallenin yeni yaşam merkezi olacak. Karşıyakalıları güvenli ve hijyen koşullarına uygun alış veriş mekanlarıyla buluşturan Karşıyaka Belediyesi, modern pazaryerlerine bir yenisini daha ekliyor.

Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, çevre düzenlemesi ise, büyük bir hızla devam eden pazaryeri, bir yandan da açılışa hazırlanıyor. 150 tezgahtan oluşan pazaryeri, otoparkı ile de bölgeye hizmet verecek.

MEYDAN PROJESİ DE HAYAT BULACAK

Uzun süredir Zübeyde Hanım Mahallesi’ne hizmet vermekte olan eski pazaryeri ise, Karşıyaka Belediyesi’nin Meydan projesi ile yeniden hayat bulacak. 7 bin 500 metrekarelik alan üzerinde yapılacak düzenlemede, anfi tiyatro, oturma alanları, kaskatlı havuz ve yeşil alanlar bulunacak. Kaskatlı havuzun ortasında yer alacak olan anıt ise, kentin markası Karşıyaka Spor Kulübü’nü simgeleyecek. 6 metre yüksekliğindeki anıt voleybolcu, basketbolcu, futbolcu, atlet, yüzücü, jimnastikçi figürlerinden oluşacak. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapılan Zübeyde Hanım Mahallesi Meydanı’nda çalışmaların başladığı bildirildi.