Kaçırılan pilotların aileleri tedirgin

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın serbest kalmaları için başlatılan girişimler devam ederken, pilotların ailelerinin tedirgin bekleyişi de sürüyor.

Elazığ’da yaşayan Ağca ailesinden babası Zeki Ağca, kendileriyle yakında ilgilenen Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve diğer yetkililere teşekkür etti. Ağca, “Türk Hava Yolları yetkilileri zaman zaman bilgi veriyorlar. Gereken yapılıyor sağ olsunlar. Başbakan, Cumhurbaşkanı gerekli girişimleri yapıyor. Bekliyoruz inşallah hayırlısı ile sonuçlanır” dedi.

“SOĞUKKANLI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İzmir’de ikamet eden Murat Akpınar’ın ağabeyi Medet Akpınar ise, Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız’ın kendisine telefon edip sık sık bilgi verdiğini aktardı. Akpınar, "Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da aradı. Bayram nedeniyle bürokrasi bu ülkede geç işliyor. Anneme destek olmak için Kayseri’ye geldim. Kendisi bu olaydan dolayı çok üzüntülü. İkimiz de soğukkanlı olmaya çalışıyoruz. Tek dileğimiz, bir an önce ağabeyim ve yardımcısının sağ salim kurtulması. Bayramımız zehir oldu" diye konuştu.