Fransa'da bültene büyük tepki

Fransa Entegrasyon Yüksek Kurulu’nun “laiklik ilkesini deldiği” gerekçesiyle başörtüsü, Yahudi takkesi ve haç gibi dini sembollü kıyafetlerin üniversitelerde yasaklanması yönünde bülten yayınlaması sonrası ülkedeki birçok kesim karara tepki gösterdi.

Başbakanlık Genel Danışmanı Nicolas Cadena, rapor hakkında yaptığı açıklamada, belgenin resmi olmadığını dile getirerek böyle bir kararları olmadığını ifade etti. Böyle bir belgenin durup dururken neden yayınlandığına anlam veremediğini de ifade eden Cadene, durumun rahatsız edici olduğunu kaydetti.

“AMAÇ MÜSLÜMANLARI KIŞKIRTMAK”

Hukuk fakültesi öğrencisi Imen Bichiaoui ise, bültenin kesinlikle kabul edilebilir bir yanının olmadığını kaydederek, “Bu bülteni özgürlüğümü tehdit eden bir şey olarak görüyorum. Bunlar benim temel haklarım. Biz yıllardan beri bu ülkede yaşıyoruz ve İslam dini sürekli damgalanıyor. Bu bülten kabul edilemez çünkü üniversitelerde laiklik ihlal edilmemiştir. Ben bir öğrenciyim ve 4 yaşından beri başörtüsü kullanıyorum. Üniversitede bugüne kadar hocalarımla ya da sınavlarım hakkında hiç sorun yaşamadım. Bunun halkı Müslümanlara karşı kışkırtmak için yapıldığını düşünüyorum” diye konuştu.