Çocuk da yaparım kariyer de!

İki çocuk annesi ve üçüncü çocuğuna 7 aylık hamile olan AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, "Ben doğuma kadar çalışacağım. TBMM’de hamile milletvekilleri için doğum izni konusunda bir sıkıntı var ama bu benim için mesele değil. İzin olsa dahi ben 9 ay boyunca, görevimin başında olacağım" dedi.

Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, hamileliği ve hamile milletvekillerine doğum izni konusundaki tartışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Hamileliği boyunca şu ana kadar yoğun bir tempoda çalıştığını ve hiçbir sıkıntı yaşamadığını ifade eden Pelin Gündeş Bakır, "Hiçbir görevimizi aksatmadık. Milletvekilliği görevimi gece geç saatlere kadar pek çok programa katılarak sürdürüyorum. Benim bünyem dayanıklı ve bu yoğun temponun altından kalkıyorum. Meclis’te hamile kadın milletvekilleri için doğum izni yok ama olsa da ben hamileliğimin son gününe kadar, doğum yapıncaya kadar çalışacağım. Doğumdan sonra belki 15 gün gibi kısa süreli bir izin kullanabilirim’’ diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği her ailenin en az 3 çocuk sahibi olması konusunun çok önemli olduğunu bildiren Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Avrupa Konseyi’nin nüfus politikalarıyla ilgili sık sık raporlar görüştüğünü, düşen Avrupa nüfusunu artırmak için çeşitli çareler aradığını bildirdi.

Bakır, "Avrupa Konseyi’ndeki görevlerimiz sırasında nüfusla ilgili raporlara ve tartışmalara sık sık şahit oluyoruz. Avrupa, yaşlanan ve giderek azalan nüfusunu artırmak için çeşitli yollar arıyor. Nüfus, bir ülkenin en önemli gücü. Bir ülkenin nüfusunu sabit tutabilmeniz için hane içindeki çocuk sayısının 2,1 olması gerekir. Bu rakam Kayseri için bile 1,8. Özetle, Kayseri’nin ve ülkemizin nüfusu düşüyor. Böyle giderse, emekli maaşlarını ödeyemeyiz’’ ifadelerini kullandı.

Üç çocuk projesini can-ı gönülden desteklediklerini vurgulayan Bakır, "Ailemizi geniş tutmamız, genişletmemiz çok önemli. Benim 2 çocuğum var ama üçüncü çocuğuma da hamileyim. Bu 3 çocuk tavsiyesi, peygamber efendimizin ‘Ben sizin çokluğunuzla övüneceğim’ hadisine de uygun" dedi.

"KARİYER SAHİBİ KADINLAR DA ÇOK ÇOCUK SAHİBİ OLMALILAR"

Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, kariyer sahibi olan ya da çocuğu mesleğinde bir ‘engel’ olarak gören kadınlara da seslenerek, "Kariyer sahibi olan kadınlar da çok çocuk sahibi olmalılar. Ben, kariyer de yaptım, halen aktif olarak da çalışıyorum ve üçüncü çocuğuma hamileyim. Ben İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesiyken 2 çocuğumu dünyaya getirdim ve kariyerimde gelebileceğim en son noktaya kadar geldim. Şimdi de milletvekili olarak yoğun bir tempoda çalışıyorum ve üçüncü çocuğuma hamileyim. Demek ki istenirse oluyor. Çocuk sahibi olmaya hiçbir makam ve hiçbir pozisyon engel değil" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaklaşık 100 yıldır uygulanan nüfus planlaması politikalarını da eleştiren Pelin Gündeş Bakır, "Biz, nüfus planlaması adı altında 100 sene boyunca aldatılmışız. Avrupa Birliği ülkeleri, kendi nüfuslarını artırmak için çareler ararken, nüfus planlaması adı altında bizim nüfusumuzu azalttılar" diye konuştu.

Bir ülkenin en önemli gücünün nüfus olduğunun altını çizen Bakır, "Biz ülke olarak Başbakanımızın feraseti sayesinde erken uyandık ve 3 çocuk çalışmasını başlattık" dedi.