Türeli, Küçük Menderes'te bayramlaştı

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, Küçük Menderes havzasındaki bayramlaşma törenlerine katıldı. Ödemiş, Tire, Bayındır'daki programlara katılan Türeli, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin de büyük ilgi gösterdiği programlarda partililerle bayramlaştı.

Tarım ve hayvancılıkla geçinen Küçük Menderes bölgesine ilişkin TBMM'de yaptığı çalışmalara ilişkin hatırlatmalarda bulunan Rahmi Aşkın Türeli verdiği yazılı soru önergeleri, meclis araştırma önergeleri ve kanun teklifleriyle bölgedeki sorunların çözümüne ilişkin çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Türeli şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçtiğimiz yasama yılını çok yoğun geçirdik. Türkiye'nin sadece bugününü değil, geleceğini de etkileyecek birçok yasayı gündeme getirdiler. Bununla birlikte, getirmek istedikleri düzenlemeler ile sistemi iyileştirmek yerine daha kötü hale getirdiler. Bu ülkenin hem üretiminin artırılmasına ve gelirinin yükseltilmesine, hem de bu gelirin daha adaletli bir biçimde paylaştırılmasına ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasına ihtiyacı var. Dolayısıyla çiftçi, esnaf, memur, emekli herkesin hak ettiğini kazanması temel yaklaşım olmalı.”