Yürüyemeyen Güneydoğu gazisi uçmanın keyfini yaşadı

   Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tatil yapan Güneydoğu gazisi 42 yaşındaki Serkan Aydoğan, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan tandem (ikili) atlayış yaptı. Serkan Aydoğan, 1997 yılında Hakkari Yüksekova'da yedek subay olarak vatani görevini yaparken PKK ile girilen çatışmada yaralandı. Aydoğan, vücuduna isabet eden mermilerden birinin omuriliğini zedelemesi sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

  İzmir'de oturan Aydoğan, arkadaşı Özden Ölmez ve kız arkadaşı Gizem Tül ile birlikte tatil için geldiği Ölüdeniz Beldesi'nde, yamaç paraşütüyle atlamak istedi. Paraşüt firmasıyla görüşen Aydoğan, uçmasının mümkün olduğunu öğrenince 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesine çıktı. Serkan Aydoğan, yamaç paraşütü pilotu İbrahim Somyürek ile birlikte Babadağ 1700 metre pistinden tandem atlayış yaptı. Uçmanın keyfini gönlünce yaşayan Aydoğan, Ölüdeniz manzarası eşliğinde 20 dakika havada kaldı. Somyürek ve Aydoğan, Belcekız Plajı'nda bekleyen görevlilerin yardımıyla sorunsuz bir iniş gerçekleştirip uçuşu tamamladı. Aydoğan'ı plajda, tekerlekli sandalyeyle bekleyen kız arkadaşı Gizem Tül karşıladı. Görevliler tarafından tekerlekli sandalyeye oturtulan Aydoğan, uçuş görüntülerini izlemek için paraşüt firmasına ait ofisin yolunu tuttu.

'EN AĞIR ENGELLİLERDEN BİRİYİM'

   Ölüdeniz'e 4 günlük tatil için geldiğini aktaran Serkan Aydoğan, uçmanın harika bir duygu olduğunu söyledi. 16 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşadığını vurgulayan Aydoğan, Güneydoğu gazisi olduğunu kaydetti. Engellilere her türlü sporu yapmayı tavsiye eden Aydoğan, "En ağır engellilerden biriyim. Engelliler her türlü sporu yapabilir. Yamaç paraşütünü de mutlaka yapmalılar" dedi.

'2 KİŞİNİN YARDIMIYLA HAVALANDIK'

   Yamaç paraşütü pilotu İbrahim Somyürek, 13 yıldır Babadağ'dan uçtuğunu, daha önce de yürüme güçlüğü çeken müşterileri olduğunu belirtti. Teklif geldiğinde riskli bulduğunu vurgulayan Somyürek, "Babadağ'da rüzgar harikaydı. 2 arkadaşım bana yardım etti. Olduğumuz yerde hiç yürümeden havalandık. Havada hiçbir sorun yaşamadık. Gökyüzünde kısa bir akrobasi denemesinin ardından sorunsuz bir iniş yaptık" diye konuştu.