Ölüm Virajı'nda eylem

Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’nde, kaza yapan otomobildeki 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı virajda toplanan grup, yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı. Grup, hatalı yapıldığını ileri sürdükleri virajda bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Balıkesir- Kütahya karayolunun Dursunbey İlçesi Suçıktı Mevkisi’ndeki virajda sık sık kazaların meydana gelmesi yöre halkısının tepkisine neden oldu. Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden bir araya gelen yaklaşık 200 kişi, Suçıktı Mevkisi’nde toplanıp yolu trafiğe kapattı. Sık sık yaşanan kazalar nedeniyle yola 'ölüm virajı' adını veren vatandaşlar, "Daha kaç kişinin canı yanacak" yazılı pankart açtı. Grup adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sık sık kaza yaşanan bu viraj, ilk kez bir can aldı. Bir aile babasız kaldı. İki kardeşimiz de yaralandı ve Balıkesir’de tedavi altındalar. Bundan sonra burada başka kaza olmasını istemiyoruz. Başka kardeşlerimizin ölmesini, yaralanmasını ya da maddi kayba uğramasını istemiyoruz.  Bu yol hatalı. Bu viraj hatalı. Bu kavşak hatalı. Daha önce kendilerine pek çok kez müracaat edilen, ancak hiçbir çalışma yapmayan Karayolları’nın bu işe derhal el atması gerekmektedir."



KAYMAKAM SÖZ VERDİ

Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar da grubun trafiğe kapattığı viraja gelip, gereken tedbirlerin alınması için girişimlerde bulunacaklarının sözünü verdi. Bunun üzerine yaklaşık bir saat süreyle yolu trafiğe kapatan grup, sessizce dağıldı.

Suçıktı Mevkisi’nde, dün saat 03.00 sıralarından Harmarcık Köyü’nden Dursunbey İlçesi yönüne giden Kenan Çalışkan (28) yönetimindeki otomobil, virajı alamayıp takla atmıştı. Otomobildeki Şerafettin Çalışkan (43) yaşamını yitirirken, Kenan Çalışkan ve Nevzat Arslan (29) ağır yaralanmıştı.