Mahalle uykudayken her yeri su bastı

    İzmir’de ana içme suyu borusu patlayınca mahalledeki bir çok ev sular altında kaldı. Olayda can kaybı olmazken, çok miktarda maddi hasar meydana geldi.

   İzmir’in Buca İlçesi 506/1 sokakat gece 04.00 sıralarında ana içme suyu borusu patladı. Mahallede özellikle alt katlarda oturanların büyük zarar gördüğü baskında, bazı evlerin yüksekliklerinin yarısına kadar su seviyesi yükseldi. Baskının etkisiyle asfalt parçalanarak sokak ortasında küçük bir krater oluştu.

   Gece uykularındayken baskına yakalanan mahalle sakinleri ise “ Buradan otobüsler geçmeye başladı ve asfaltı ezerek su borusunu patlatı. Oluşan gürültüyle bazılarımız uyandı, bazılarımız ise pencelelerden eve giren suyla uyandık. Suyla yataklarımızda karışı karışya kaldık. Uyku haliyle elimize ne geçtiyse kurtarmaya çalıştık. Mahallede bulunan apartmanların alt katları tamamen suyla doldu. Ve bütün bunlar olurken belediye yetkilileri ve çalışanları bir saat sonra gelerek çalışma yapmaya başladı. Evlerin bazıları yarıya kadar su oldu ve evler kullanımayacak hale geldi. Belediye yetkilileri nerde, altyapı yok, her kış bu sorunu yaşıyoruz ama bu sefer evler elden gitti" dedi.