Ehliyetsiz genç kaçamadı

   İzmir’de, dedesine ait Jaguar marka lüks otomobili izinsiz olarak alan 17 yaşındaki A.U., polisle yaşadığı yaklaşık 2.5 saatlik kovalamacanın ardından, girdiği çıkmaz sokakta yakalandı. Ehliyetsiz olan A.U.’nun kullandığı otomobilde yapılan aramada bir tabanca, çok sayıda mermi ve ziynet eşyası bulundu.

   Ailesi bir otomotiv firmasının yetkili servisini işleten A.U., dedesine ait olan 35 AU 5555 plakalı Jaguar marka lüks otomobili izinsiz alarak dolaşmaya çıktı. Dedesinin 155 Polis İmdat telefonunu arayıp ihbarda bulunması üzerine, ekipler İzmir genelinde otomobili aramaya başladı. Saat 01.30 sıralarında resmi asayiş ekipleri, aracı Balçova civarında görerek “dur" ihtarında bulundu. İhtara uymayan ehliyetsiz sürücü A.U. polisten kaçmaya başladı.

   Kovalamaca sırasında bir ekip otosu ve kaçan lüks otomobil maddi hasarlı kazaya karıştı ancak A.U. yoluna devam etti. Kentin çeşitli bölgelerinde dolaşan, ardından Kemalpaşa İlçesi’ne giden A.U., İzmir’e dönüşte, Bornova’daki İzmir Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin arka tarafındaki bir çıkmaz sokağa girince sıkıştırılarak yakalandı. A.U. ve otomobil polis tarafından Bornova Işıkkent Polis Merkezi’ne götürülürken, yapılan aramada bir adet tabanca, mermiler ve ziynet eşyaları bulundu. A.U., polis merkezinde işlemleri tamamlandıktan sonra Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.