Leke'ye bir ödül daha

Konak Belediyesi’nin desteğiyle çekilen “Leke”ye bir ödül de İstanbul’dan geldi. İstanbul Üniversitesi II. Altın Diş Kısa Film Festivali’nden 3’üncülük ödülüyle dönen filmin yönetmeni sevincini Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la paylaştı.

Leke Türkiye çapında 2 ödül ve 11 film festivalinde gösterim kazandı; 2 film festivalinde de finalist olarak yarıştı. Film için emek veren ve İzmir’de sinema adına önemli bir adım atan genç sanatçılar ile gurur duyduğunu belirten Başkan Tartan Alper Akdeniz’i ve genç sanatçıları kutladı. Sanatçıları kentin değerleri olarak nitelendiren Başkan Tartan, “Onlar bu ödülü alırken bütün İzmirlileri sevindiriyor. Biz Konak Belediyesi olarak yıllardır bu kenti sanatın beşiği yapmak için çalışıyoruz. Konak Belediyesi olarak; en büyük hedeflerimizden biri ise, genç sanatçıların sanatlarını bu kentte icra etmelerini sağlayabilmek. Ben İzmir sokaklarını dolaştığımda, neden bazı filmler burada çekilmiyor diye hayıflanıyorum” dedi. İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihiyle sinemaseverlerin ilgiyle izleyebileceği mekanlara sahip olduğunu ve doğal bir plato olarak kullanılabileceğine değinen Başkan Tartan, Türkiye’deki bütün genç yönetmenlere ve uzun metraj film yapımcılarına seslenerek;” Gelin bu kenti kocaman bir film platosu yapalım” dedi.

Ödüllü ‘Leke’ filminin yönetmen Alper Akdeniz de Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederek, “Leke’ye verdiğiniz destek için ekibim adına çok teşekkür ediyoruz. Bu filmden sonra Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yeni çekeceğimiz kısa film için hibe aldık, biz yeni filmimizi İzmir’de çekeceğiz” diye konuştu.