Anne ile iki kızı kayboldu

   İzmir’in Çeşme İlçesi’nde yaşayan 28 yaşındaki ev hanımı Ayşe Turan, kızları 9 yaşındaki Aleyna ve 5 yaşındaki Ayça Turan’la, yakınlarına doktora gideceğini söyleyerek ayrıldığı evine bir daha dönmedi. Kaybolduğu günden bu yana kızını ve torunlarını her yerde arayan Özer İşkondur, “Bildiğim kadarıyla eşiyle herhangi bir sorunu yoktu.

   Ancak soruşturmayı yürüten savcılığa bir mektup göndermiş ve boşanacağını yazmış. Onu kandıran başkası da bunu yazdırmış olabilir. Bulunsunlar ki gerçek de ortaya çıksın” diye konuştu. Evhanımı, 10 yıllık evli Ayşe Turan, geçen 12 Temmuz’da, yakınlarına doktora gideceğini söyleyerek kızları Aleyna ve Ayça Turan’la evinden çıktı. Gün boyunca eşine telefonla ulaşamayan ve eve gelmemesinden şüphelenen Ünsal Turan, hemen karakola giderek kayıp başvurusunda bulundu. İlçede oyuncak eşya satarak geçimini sağlayan Ünsal Turan’ın haber verdiği kayınpederi Özer İşkondur da kızını ve torunlarını bulmak için harekete geçti. Damat ile kayınpederin tüm aramalarına rağmen anne ile iki kızına bir türlü ulaşılamadı.

ESRARENGİZ MEKTUP

   Genç kadın ile çocuklarını bulmak için seferber olunurken, kaybolmalarından bir hafta sonra Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir metup ulaştı. Kayıp Ayşe Turan tarafından kaleme alındığı belirlenen, adres bulunmayan mektupta, genç kadının ortaya çıkınca ilk iş olarak eşinden boşanmak istediğini yazdığı öğrenildi. Esrarengiz mektup, kadının yakınlarının kafasını karıştırırken, Özer İşkondur, “Bildiğim kadarıyla eşiyle herhangi bir sorunu yoktu. Şiddete uğradığını da ne gördüm ne de duydum. Kaybolmasını gerektirecek bir durumu yoktu. Ancak birileri tarafından kandırıldığına inanıyorum. Ancak soruşturmayı yürüten savcılığa bir mektup göndermiş ve boşanacağını yazmış. Onu kandıran başkası da bunu yazdırmış olabilir. Bulunsunlar ki gerçek ortaya çıksın” dedi. Eşi ve çocuklarının hayatından endişe eden Ünsal Turan da “Yuvasını terk ettirecek bir sıkıntımız yoktu. Görenler, yerini bilenler, polis veya jandarmaya bildirsin” dedi.