Hamile eşe ölüm tuzağı

    İzmir’de, üç aylık hamile olan bir çocuk annesi Yasemin Yüksel’in, dün eşi Ş.Y. tarafından dağlık alanda bıçaklanarak öldürmesinin ardından başlatılan soruşturma, acı gerçekleri de ortaya çıkardı.

   Ş.Y.’nin, uyuşturucuya başladıktan sonra şiddet uyguladığı için baba evine dönen hamile eşi Yasemin Yüksel’i, birlikte boşanma davası açma yalanıyla kandırdıktan sonra dağlık alana götürüp, bıçaklayarak öldürdüğü saptandı. Karnındaki bebeğiyle can veren Yasemin Yüksel’in cesedi ise kiralık otomobilin GPS kayıtlarının takibinden bulundu.  

Almanya’dan ailesiyle 5 yıl önce kesin dönüş yapan 25 yaşındaki Ş.Y., görücü usulüyle aynı mahallede oturan ve uzaktan da akrabası olan 22 yaşındaki Yasemin Yüksel’le hayatını birleştirdi. 1 çocukları dünyaya gelen çiftin mutlulukları ise, Alsancak semtinde ailesiyle telefon satış işleri yapan Ş.Y.’nin, arkadaş çevresi tarafından uyuşturucuya alıştırılmasıyla kabusa döndü.

HAMİLE EŞİNE SÜREKLİ ŞİDDET UYGULADI

Uyuşturucu aldıktan sonra Ş.Y., geldiği evinde bir çocuğunun annesi ve üç aylık da hamile olan Yasemin Yüksel’e şiddet uygulamaya başladı. Kocasının dayaklarına dayanamayan talihsiz kadın daha önce birkaç kez evi terk edip babasının ve ağabeyinin evlerine sığındı. Her seferinde çocuğu için affettiği eşinden bir kez daha şiddet gören Yasemin Yüksel, bayramdan önce yine evi terk ederek babası Musa Güven’in evine döndü.

BOŞANMA YALANIYLA KANDIRDI

Eşinin eve dönmeyi kabul etmemesi üzerini sinirlenen Ş.Y., dün hazırladığı ölüm planını uygulamaya başladı. Gümüşpala semtindeki kayınpederinin evine giden Ş.Y., boşanma işlemlerini başlatacağını, sürecin kısa sürmesi için onun da yanında olması gerektiğini söyleyerek eşini kandırdı. Kısa sürede boşanmayı istediği için de eşinin teklifini kabul eden Yasemin Yüksel, birlikte evden ayrıldı.

OĞLUNU ÖPTÜ, EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Bu sırada Ş.Y., uzun uzun 1 yaşındaki oğlu M.Y.'yi öptükten sonra eşini otomobile bindirerek hızla baba evinden uzaklaştı. Yasemin Yüksel’den uzun süre haber alamayan ailesi hem kızının, hem de damadın telefonlarına ulaşamadı. Bunun üzerine ailenin karakola başvurup yaşadıklarını anlatması üzerine de polis ekipleri çalışma başlattı. Ş.Y.’nin kiralık otomobille eve geldiğinin anlaşılması üzerine, ilk olarak aracın ait olduğu firmaya gidildi. Burada otomobildeki GPS sinyallerinden aracın, hiç durmadan Karaburun ilçesi yönüne gittiği ve bu yol üzerinde de bir seferinde 3 dakika, bir kez de 10 dakika durduğu saptandı. Aracın ilk durduğu yerin benzin istasyonu olduğu ortaya çıktı. İkinci ve daha uzun durduğu yerdeki dağlık alanda yapılan aramada ise, talihsiz kadının cesedi bulundu. Nöbetci savcının incelemesinin ardından cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Yasemin Yüksel’in otopsisinde, bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Yüksel’in, Soğukkuyu Camii’ndeki cenaze töreninin ardından Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

OTOMOBİLİ TERK EDEN KOCA ARANIYOR

Olayın ardından cesedin bulunduğu bölgeden dolayı soruştumayı jandarma ekipleri devraldı. Jandarma da, katil zanlısı kocanın kaçtığı 35 KA 5067 plakalı otomobili, Urla yakınlarında terk edilmiş olarak buldu. Hazırladığı ölüm planının ardından dehşet saçan Ş.Y.’nin yakalanması için soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi.

ACIYA UYUŞTURUCU NEDEN OLMUŞ

Cinayetin ardından başlatılan soruşturmaya, Yasemin Yüksel’i ölüme götüren süreç de ortaya çıktı. Talihsiz kadının, kocasının yaklaşık bir yıl önce uyuşturucuya başlamasının ardından sürekli olarak şiddet görmeye başladığı öğrenildi. Bu şiddetin son aylarda artması üzerine de de sık sık evi terk ederek baba evine sığınmak zorunda kaldığı belirlendi. Aile büyüklerinin devreye girmesinin ardından Ş.Y.’nin, son olarak bir süre alternatif tıp yöntemleriyle uyuşturucu tedavisi gördüğü, hastanede de tedavi göreceği sözünü verdikten sonra Yasemin Yüksel’i barışmaya ikna ettiği tespit edildi. Bu süreçte ise, Yasemin Yüksel’in ikinci çocuğuna hamile kaldığı, ancak Ş.Y.’nin bir süre sonra tekrar şiddet uygulamaya başladığı, ailenin yakınlarınca ifade edildi. Yasemin Yüksel’in ağabeyi İmdat Güven de, damatlarının iyi bir kişi olduğunu, ancak uyuşturucuya alıştırıldıktan sonra şiddet uygulamaya başladığını, acının bundan sonra yaşandığını, zanlının biran önce yakalanmasını istediklerini söyledi.