Bakan Avcı’dan flaş açıklama

   Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 28 Şubat döneminde mesleklerinden istifa eden ve etmek zorunda kalan eğitim çalışanları ile öğretmenlerin geri dönüşlerine ilişkin, “Henüz bir şekilde göreve başlamamış, durumları netleşmemiş olan öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza tekrar böyle bir hakları olduğunu hatırlatmak üzere böyle bir düzenleme yapıldı” dedi.

   Milli Eğitim Bakanlığı’nda eğitim muhabirleri ile bayramlaşan Bakan Nabi Avcı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. 28 Şubat döneminde mesleklerinden ayrılmak zorunda kalan kamu görevlilerinin işlerine geri dönmeleri için yeniden yapılan düzenleme ile ilgili bilgi veren Bakan Nabi Avcı, “28 Şubat döneminde gerek disiplin kurulu gerek alelusul gerçekleştirilmiş yargı yoluyla mesleklerini icra edemeyecek duruma gelmiş pek çok kamu görevlisi söz konusuydu. Bunların bir bölümü bundan önce başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere değişik kamu kuruluşlarında kendilerine yapılan haksız uygulamaların ortadan kaldırılması bağlamında tekrar görevlerine başladılar.

   Mağduriyet dalgası için en fazla mağdur olan kesim Mili Eğitim camiası oldu. Bu çerçevede bin 80’ün üzerinde öğretmenimiz bundan önceki dönemde son 10 yıl içinde göreve başladılar. Henüz bir şekilde göreve başlamamış, durumları netleşmemiş olan öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza tekrar böyle bir hakları olduğunu hatırlatmak üzere böyle bir düzenleme yapıldı” diye konuştu. Bakan Avcı, “O dönemde mağdur edilmiş olan, haksızlığa uğramış olan öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız tekrar görevlerine başlayabilecekler. Kesin bir sayı veremiyoruz. Bugüne kadar bu çerçevede bin 800’ün üzerinde çalışanımız vardı, bir o kadar daha çıkacaktır” şeklinde konuştu.