İzmir'de üslup polemiği

AK Parti’ye “Üslubunuzu düzeltin” mesajı veren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'dan cevap geldi.

Akay, kimseden üslup dersi alacak durumda olmadıkları ifade ederek, “Biz siyaseti etik kurallarına uygun bir biçimde yaparız. Ne zaman nerede ne söyleyeceğimizi de iyi biliriz. Kimseden üslup dersi alacak değiliz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını eleştirmek için CHP İzmir İl Başkanından izin almak zorunda olmadıklarını vurgulayan Akay, şöyle devam etti:

"CHP’liler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun iş bilmez, beceriksiz tutumundan bahsedilince hemen feveran ediyorlar. CHP cephesindeki rahatsızlık, malumun ilanının yapılmasıyla ortaya çıkmıştır. CHP İzmir İl Başkanı Sayın Ali Engin çıtayı yükseltmeye çalıştıklarından dem vuruyor. Biz kendilerinin çıtayı nasıl yükseltmeye çalıştıklarını iyi biliriz.

Bu milletin helal oylarıyla, anayasal demokrasinin bir gerekliliği olan serbest seçimle işbaşına gelmiş bir Başbakana, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘Hitler de seçimle gelmişti. Başbakan, diktatör tanımına en uygun kişidir’ diyen Ali Engin’i bu konuda ciddiye almamız mümkün değildir. Başbakana ‘diktatör’ diyeceksin, Hitler’e benzeteceksin, sonra partilin olan Büyükşehir Belediye Başkanı eleştirilince bize üslup dersi vermeye çalışacaksın.

Kusura bakmayın, bunun ciddiye alınacak bir yanı yoktur. Siyaset yapan insanların hafızası güçlü olmalı, siyasetçiler geçmişte söyledikleri sözleri unutmadan hareket etmeli. Siyasi ahlak, siyasetçinin objektif ilke ve kurallarla hareket etmesini gerektirir. Sayın Ali Engin’e bundan sonra bu şekilde davranmasını tavsiye ediyoruz.”