Taciz şüphelisi serbest kaldı

 Aydın’da, arkadaşlarıyla buluştuktan sonra evine dönmek için yola çıkan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki N.G.’yi taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alınıp işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.C.B., çırakıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Genç kız, olaydan sonra büyük korku yaşadığını ve uyuyamadığını belirtti.

Olay, Gençlik Caddesi ile 2177 Sokak kesişiminde geçen perşembe saat 17.40 sıralarında meydana geldi. Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü arkadaşlarıyla buluşan üniversite öğrencisi N.G., eve dönmek üzere yola çıktı. Genç kız, Gençlik Caddesi’ne geldiğinde bir kişinin kendisini takip ettiğini anladı ve aynı caddede bulunan evine ulaşmak için adımlarını hızlandırdı. İddiaya göre, şüpheli, bu sırada genç kızın arkasından sarılıp öpmeye çalıştı. Bağırarak kurtulmayı başaran N.G., olayı polise bildirdi. Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bayram nedeniyle kapalı olan işyerlerinin açılmasıyla bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Ahlak Büro Amirliği ekipleri, altı noktada genç kızı takip eden kişinin eşkalini belirledi. Şüpheli dün Mimar Sinan Mahallesi’nde polis tarafından yakalandı. Genç kızı taciz ettiğini itiraf eden kişinin M.C.B. olduğu belirlendi. M.C.B.’nin işsiz olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Kendisine saldıran M.C.B.’yi teşhis eden N.G.’nin ifadesinde, "O günden bu yana her gece kabus görüyorum. Büyük korku yaşıyorum ve gözüme uyku girmiyor" dediği belirtildi.

SERBEST KALDI

Emniyette işlemleri tamamlanan M.C.B., adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusunda da suçunu itiraf eden M.C.B., tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kararın ardından M.C.B., annesiyle adliyeden ayrıldı.