İP'in yedeği suçlamasına cevap geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Praktiker Mağzası’nın Gölbaşı Şubesi’nin açılışına katıldı.

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın, MHP’nin, İşçi Partisi’nin yedeği durumuna geldiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Sayın Başbakanımız son aylarda, özellikle de çözüm sürecine girildiği günden itibaren dengesini kaybetmiş, ağzından çıkanı kulağı duymaz hale gelmiştir. Şimdi Abdullah Öcalan’ı siyaseten öne çıkartmıştır. Silivri’de tutuklu bulunan bir başka siyasi parti genel başkanının tutukluluğunu ortadan kaldıracağı yerde, onun etrafında muhalefeti toplamanın da mantıki hiçbir izahı yoktur. Bu İşçi Partisi hayranlığı nereden başladı. Öcalan’dan sonra Perinçek hayranlığına mı ilişti onu bilemiyoruz" diye konuştu.

"HALKIN TEPKİSİNİ SAPTIRMASIN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın akil adamlara yönelik yapılan saldırılarda MHP’yi sorumlu gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Onu iyi tetkik etsin. Devletin bütün imkanları kendisinde. Halkın tepkisini saptırmasın" dedi. Çözüm komisyonu ile ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in MHP’ye ve CHP’ye yazı yazacağı yönünde bilgilerin olduğunun sorulması üzerine Bahçeli, "Böyle bir yazı henüz gelmemiştir. Gelse de nezaketen gönderilmiş bir yazıdır. MHP’nin çözüm komisyonu ile ilgili tavrı çok nettir. İmralı canisinin önermiş olduğu çözüm komisyonu ya da bir başka adıyla hakikatler komisyonuna MHP’nin katılması, üye vermesi, kabul etmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

AYRAN ELEŞTİRİSİ

Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın ’Milli içkimiz ayrandır’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Ayran Anadolu’da halkımızın katık diye nitelendirdiği, ekmeğinin yanında boğazını yumuşattığı tabii bir içecektir. Bunu içki kavramı ile izah etmesi bir başka yanlışlıktır" dedi.